Filmes univerzumot épít a Mattel: Tom Hanks és Vin Diesel már benne vannak

Barbie sikerén felbuzdulva a cég több ikonikus játékát is nagyvászonra adaptálja.

Az MCU mostantól már nem csak a Marvel Cinematic Universe rövidítése, mivel megérkezett a vetélytárs, a Mattel Cinematic Universe. A Barbie kritikai és pénzügyi sikerén felbuzdulva a Mattel újabb termékeit tervezi filmre adaptálni.

 Rock 'Em Sock 'Em Robots 
Forrás: Mattel

 

Már Greta Gerwig filmje előtt is szó volt arról, hogy esetleg készülhetne film a Hot Wheels és a Rock 'Em Sock 'Em Robots alapján. Most, hogy a Barbie egy hét alatt több mint 400 millió dollárt kaszált világszerte, a Mattel határozottabban a filmes vonal felé fordul. Olyannyira, hogy állítólag jelenleg 14 Mattel termék filmes fejlesztése zajlik. Ezek közé tartozik a Polly Pocket, a Barney, a Magic 8 Ball és Hot Wheels.

Hot Wheels
Forrás: Mattel

 

A kaliforniai játékgyártó cég a Mattel Films élére a Barbie producerét, Robbie Brennert nevezte ki. Arról, hogy miként gondolkodik a jövőbeli Mattel-filmekről, és az iparágról, Brenner így nyilatkozott:

„Mindenki azt reméli, hogy ha létrehoz egy filmet, akkor abból franchise lesz. A remény, hogy ez csak folytatódik és folytatódik, egy olyan ajándék, ami egyre többet ad. De manapság már csak az első filmet akarják jól megcsinálni.”

Brenner most a következő Mattel-projektekre koncentrál, és olyan A-listás színészeket szerződtetett, mint Tom Hanks, Vin Diesel és Daniel Kaluuya.

Major Matt Mason
Forrás: Mattel

 

Milyen Mattel filmeket láthatunk a közeljövőben?

Brenner elárulta, hogy elég jól haladnak a tárgyalások Tom Hanks-szel, aki egy készülő Major Matt Mason-filmben szerepelhet. Az Oscar-díjas színész egy Holdon élő űrhajóst alakít majd. Aztán ott van a Halálos iramban sztárja, Vin Diesel, aki a Rock 'Em Sock 'Em Robots nevű játék alapján készülő filmhez csatlakozott. Daniel Kaluuya pedig a Barney-filmben fog szerepelni, de Brenner szerint ezt ne úgy képzeljük el, mint a Ted című filmet, amiben a címszereplő egy trágár, züllött életű játékmackó.

Barney
Forrás: Mattel

 

Van egy kész forgatókönyv a Polly Pocket-filmhez, és természetesen az autós Hot Wheels játék alapján is készül egy film, amit nem más, mint J. J. Abrams rendez majd. A nagy, döntésekben segédkező billiárd golyó, a Magic 8 Ball filmre vitelét Brenner egy thriller formájában képzeli el.

 Polly Pocket
Forrás: Mattel

 

Ez is érdekelhet

Őrület, milyen okokból vontak vissza bizonyos Barbie babákat!

Pontosabban az az őrület, miért találtak ki eleve ilyen halálra ítélt ötleteket a babagyárosok. Mutatjuk a legbizarrabb Barbie-verziókat!

Tovább

 

Jön a Barbie 2.?

Greta Gerwig filmje egyértelműen 2023 egyik legjelentősebb tömegkulturális jelensége, és

a Mattel számára is bizonyította, hogy a játékain alapuló film sikeres lehet, ha az alkotók teljes szabadságot kapnak.

A cég minden bizonnyal alig várja már, hogy franchise-á nőhessen a Barbie, és mivel még számtalan szereplő van ebben az univerzumban, bőven van hova nyúlni. Ráadásul a film nyitott vége is számtalan lehetőséget rejt. Ez mégsem jelenti azt, hogy máris dolgoznak a Barbie 2-n, elsősorban azért, mert először több, sikeres filmet szeretnének készíteni, mielőtt a folytatásokon gondolkodnának.

Címlapkép: Segítség, felnőttem! (Disney+)

(via Looper)