Gary Oldman önkritikát gyakorolt a Harry Potter miatt

Nem elégedett azzal, ahogy Sirius Blacket játszotta.

Gary Oldman, aki jelenleg az Apple TV+ sikersorozatában, az Utolsó befutók 3. évadában látható, Josh Horowitz Happy Sad Confused podcastjének legújabb epizódjában kritizálta a Harry Potter-franchise-ban Sirius Blackként nyújtott alakítását.

A 65 éves színész úgy gondolja, hogy a közönségkedvenc Harry Potter-karaktert "középszerű" módon formálta meg.

Elmondta, hogy szerinte másképp is eljátszhatta volna a szerepet, és azt is sejti, hogy hol hibázott.

Talán ha én is olvastam volna a könyveket, mint Alan Rickman, ha tudtam volna előre, hogy mi következik a filmekben, akkor, azt hiszem, másképp játszottam volna."

A színész a 2004-es Harry Potter és az azkabani fogolyban csatlakozott a franchise-hoz, majd a Harry Potter és a Főnix Rendjében újra eljátszotta Sirius Black karakterét, és a széria utolsó filmjében, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részében is feltűnt.

Forrás: Intercom

 

Oldman elmondta, hogy mindig kritikus a korábbi alakításaival.

Ha leülnék és megnézném magam valamiben, és azt mondanám: ’Istenem, elképesztő vagyok’, az egy nagyon szomorú nap lenne"

– magyarázta, hozzátéve, hogy mindig az a célja, hogy a következő szerepben jobb legyen.

Bár nem rajong az alakításáért, nemrég megosztotta, mennyire hálás a franchise-nak. Drew Barrymore talkshow-jában mesélt arról, hogy a Harry Potter-sorozat és Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája jót tett a magánéletének.

A színész kifejtette, hogy miután 2000-ben egyedülálló apává vált, visszautasította a lehetőségeket, hogy három gyerekével tölthesse az idejét.

"Hála Istennek Harry Potterért. Ez a kettő – Batman és Harry Potter – tényleg megmentett, mert ez azt jelentette, hogy a lehető legkevesebb munkát végezhettem a legtöbb pénzért, és otthon lehettem a gyerekekkel"

– mondta, hozzátéve, hogy nehéz volt ezt elérni, mert „volt egy váltás az iparban, és sok produkciót külföldön – Budapesten, Prágában, Ausztráliában – kezdtek forgatni.

Oldman a Sötét lovag-trilógia filmjeinek londoni forgatása és Los Angeles-i otthona között 27 alkalommal tett oda-vissza utakat, hogy a gyerekeivel lehessen.

via: People