Gary Oldmant a Harry Potter- és a Batman-filmek „mentették meg”

A színész magánélete és karrierje is mélyponton volt a két franchise előtt.

Gary Oldman a The Drew Barrymore Show-ban beszélt arról, hogy az ezredfordulón megtorpant a karrierje, és a magánélete sem alakult valami jó, ugyanis épp ekkor vált el harmadik feleségétől, Donya Fiorentinótól, akivel két közös fiuk van.

„42 évesen arra ébredtem, hogy elváltam, és megkaptam a fiaim felügyeleti jogát. Ez eléggé nehéz időszak volt, mivel ekkor volt egy váltás a filmiparban, és sok produkciót forgattak Magyarországon, Budapesten, Prágában és Ausztráliában. Nekem meg egy csomó munkát vissza kellett utasítanom.”

A dolgok akkor fordultak jóra, mikor megkapta Sirius Black szerepét a 2004-es Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben, majd a Tűz serlegében, a Főnix rendjében és a Halál ereklyéi második részében is ő alakította a varázslót. Ezzel párhuzamosan Christopher Nolan Batman-trilógiájában is fontos karaktert játszott: 2005-től mindhárom részben ő alakította Jim Gordont.

„Hálát adok az égnek a Harry Potterért. Komolyan mondom, Batman és Harry Potter tényleg megmentettek, mert ez a két szerep azt jelentette, hogy a lehető legkevesebb munkát végezhettem a legtöbb pénzért, és otthon lehettem a gyerekeimmel.”

- mondta a műsorban.

Forrás: Intercom

 

A Batman: Kezdődik! forgatásán Oldman heti több alkalommal repült oda-vissza a Los Angeles-i otthona és a film londoni forgatási helyszíne között, hogy minél több időt tölthessen a gyerekeivel:

„Chris Nolan dicséretére legyen mondva, tartotta magát a menetrendhez. Három napra hazamentem, két napra visszajöttem. A hétvégére hazamentem, majd visszajöttem egy napra. Másként úgy éreztem volna, hogy a gyerekeimet egy dadus neveli.”

kollégánk, aki először látta HP-filmeket kiemelte Oldman alakítását

Az összes Harry Potter-film bepótolva és toplistázva!

Ez itt a Pótvizsga, ahol szemérmesen bevalljuk, hogy valójában nem is láttunk egy-egy kultikus alkotást, és most a streamingszolgáltatók segítségével bepótoljuk évtizedes mulasztásainkat.

Tovább

 

Nemrég jelentették be, hogy Gary Oldmant is jelölték a 2024-es Golden Globe-gálán a legjobb tévés színész – dráma kategóriában az Utolsó befutók című Apple TV-s sorozatban nyújtott alakításáért.

(via Independent)