George Clooney elárulta, melyik két sztár mondott nemet az Ocean's Elevenre

Mára eléggé megbánták, hogy annak idején nem láttak fantáziát a filmben.

A 2023-as TCM Classic Film Festivalon George Clooney és Steven Soderbergh rendező a 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiről beszélgettek, és a színész elárulta, hogy Mark Wahlberg és Johnny Depp is tárgyaltak Linus szerepéről, amit végül Matt Damon kapott meg.

Soderbergh épp túl volt két Oscar-jelölt filmen, az Erin Brockovich-on és a Traffic-on, így aztán mindenki vele akart dolgozni. Illetve majdnem mindenki. Clooney neveket is mondott:

Néhány nagyon híres ember azt mondta nekünk, hogy húzzunk el. Mark Wahlberg, Johnny Depp. Voltak mások is. Ők már megbánták, ahogy megbántam én is, hogy megcsináltam a kib*szott Batmant."

A rendező elmesélte, hogy az Ocean's Eleven elkészítésének ötlete akkor merült fel benne, amikor arra kereste a megoldást, hogy hogyan tudná a független filmes karrierje során szerzett tapasztalatokat összekapcsolni a nagy költségvetésű hollywoodi mainstream filmekkel.

Úgy éreztem, hogy ez a következő lépés ahhoz, hogy a mainstream filmiparban dolgozzak, és olyan filmeket készítsek, amelyeket sok moziban bemutathatnak."

Clooney hozzátette:

"Azt is fontos megérteni, hogy milyen helyzetben voltunk akkoriban. A stúdiók nagyon nagyszabású, mindenkit megcélzó, de nem túl jó filmeket készítettek. Stevennek az volt az ötlete, hogy megpróbálja visszahozni a stúdiórendszerbe a független filmes szemléletet. Vissza akart térni azokhoz a dolgokhoz, amiket 1964 és 1975 között csináltak."

via: Deadline