George Miller a Mad Max 4 miatt pereskedik a Warnerrel

Szerinte nem adott neki annyit a stúdió, amennyit kellett volna. Ezért nincs még Mad Max 5 és 6.

Hat Oscar-díj, 378,8 millió dollárnyi bevétel és a rengeteg pozitív kritika után azt hinné az ember, a Warner stúdió kész örömmel enged zöld utat a Mad Max 4 újabb folytatásainak. A The Sydney Morning Herald viszont épp arról ír, George Miller rendező perben áll a Warnerrel: a Kennedy Miller Mitchell produkciós cég ugyanis bíróságra vitte a film finanszírozása körüli vitát. Az ügy jelenleg az ausztrál New South Wales legfelsőbb bíróságán jár, a Warner stúdió viszont már eleve vitatja, hogy ez-e a megfelelő jogi fórum, vagy egy amerikai bíróságon kellene pereskedni.

David Hammerschlag törvényszéki bíró szerint az ausztrál bíróság igenis megfelelő jogi fórum. Az ügy egyébként egy elszámolási vita: a Fury Road szerződésében az állt, hogy a Miller produkciója egy 7 millió dolláros bónuszt kap, ha a film végső nettó költsége nem haladja meg a 157 millió dollárt (nem haladta meg: 150 millió volt). A Warner azonban bevonta társfinanszírozónak Brett Ratner cégét, a RatPac Entertainmentet, akik vállalták, hogy beteszik a gyártási költségek 12,5 százalékát a közös kalapba.

Millerék cége vitatja ezt a lépést, mert a Warner ezzel túlkalkulálta a megbeszélt keretet, így az ő cégük nem kapott bónuszt. Ráadásul a Warner olyan döntéseket hozott, amelyek jelentős változásokat és késedelmeket okoztak a Mad Max 4 forgatásán, és többletköltségeket eredményezett a produkciónál a ami nem állt volna fenn, hogyha hagyják őket az eredeti ütemterv szerint dolgozni. Miller cége megtévesztő magatartás miatt egy másik keresetet is benyújtott a Warner ellen, mivel szerintük a stúdió szándékosan félretájékoztatta őket a költségvetés kiszámításakor. A rendező személyesen is nagyon csalódott a Warnerben, amiért a Mad Max 4 egyértelmű sikerei után is pitiáner elszámolási vitákba kell velük keveredni, mikor mindenkinek az lenne a legjobb, ha már a Mad Max 5-öt forgatnák.

A Warner Bros. egy rövid nyilatkozatot közölt az ügyben: nem értenek egyet a Kennedy Miller Mitchell produkciós cég állításaival és megvédik az igazukat a bíróságon. (via Geektyrant)