Groot tényleg meghalt A galaxis őrzői végén

De akkor kicsoda kicsi Groot? A rendező elárulta.

A galaxis őrzői második része óta tanakodnak a rajongók, hogy kicsi Groot vajon megegyezik-e a felnőtt Groottal? A csekély szókincsű faember az első film végén feláldozta magát, hogy megmentse újdonsült barátait, és az egyik hajtását ültették el, amiből kinőtt a táncoló kicsi Groot - a vita tárgya pedig ez volt, hogy akkor a kis palánta vajon milyen viszonyban van a kifejlett fával?

Már korábban is utalt rá többször, de James Gunn, a filmek rendezője Twitteren megerősítette, hogy kicsi Groot az első rész Grootjának sarja - nevezzük mondjuk a fiának -, tehát nem azonos vele. Már csak azért sem, mert Gunn utálja, ha egy magát heroikusan önfeláldozó szereplőt visszahoznak - mondjuk a szuperhősös képregényekben szinte már mindenki meghalt legalább egyszer, a legismertebb szereplők is, de valahogy mindig visszacitálták őket az életbe.

Kevin Fiege, a Marvel filmek atyaúristene a 2016-os San Diego Comic Conon ennél jóval diplomatikusabban fogalmazott, amikor azt mondta, hogy bár kicsi Groot úgy néz ki, mintha gyerek lenne, de mentálisan nem az - ő még mindig Groot. (Ezt a mentális-dolgot azért erősen kétségbe vonnánk, kicsi Groot nagyon kis buta.)

 

Forrás: The Wrap