Guy Ritchie végre visszatér a  formájához, és mi örülünk!

Kijött Guy Ritchie új gengszterfilmje, a The Gentlemen első előzetese, ami újra a londoni alvilág színes forgatagában játszódik, néhány olyan sztárral, akikre itt az anyjuk sem ismerne rá. Örülünk!

A félresikerült Arthur király - A kard legendája és a teljesen más korosztálynak szánt Aladdin után Guy Ritchie visszatért oda, ahol a legjobb filmjeit csinálja, Londonba, a londoni alvilágba, azok közé a figurák közé, akiket oly jól ismer, és akiket olyan érzékletesen tud ábrázolni. Vagyis itt a The Gentlemen, ami első előzetesében a rendező olyan régi munkáit idézi meg, mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998) vagy a Blöff (2000). Azt csak halkan és óvatosan jegyzem meg, hogy a csapnivaló Revolver (2005) és a nézhető, de jóval kevésbé sikerült Spíler (2008) is ebben a világban játszódik, szóval vannak icipici fenntartásaink, de azokat most hagyjuk lent a bányában.

A The Gentlemen főhőse egy ízig-vérig brit gengszter, a valójában amerikai, de Londonban élő Mickey Pearson (a mindig remek, első Ritchie filmjében játszó Matthew McConaughey), aki szép kis birodalmat épített ki marihuána termesztésből és terjesztésből, és ezt a birodalmat venné meg tőle egy újgazdag, szintén amerikai banda. Csakhogy Pearson eladási szándékát sokan a gyengeség jeleként értelmezik, és rátennék a kezüket a bizniszre, de az nem megy olyan könnyen, még akkor sem, ha a jelek szerint áruló van hősünk szervezetének sorai között. A rendkívül eseménydús előzetesből sokkal több nem derül ki, de nem ez volt a cél, jóval inkább a karakterek bemutatása. Akikre elsőre nem biztos, hogy ráismerünk, másodikra is csak talán.

Ott van rögtön Charlie Hunnam az Arthur királyból, de jókora szakállal és szemüvegesen, vagy a kopaszodó, borostás és micisapkás Colin Farrell, illetve jókora meglepetésként a kecskeszakállas, pornónapszemüveges Hugh Grant egy Fletcher nevű titokzatos alakként, aki a jelek szerint egyfajta narrátora az eseményeknek. Persze Ritchie szokás szerint jó sok karaktert és jó sok remek színészt zsúfolt a sztoriba, köztük ott van Jeremy Strong, Eddie Marsan, Michelle Dockery, Eliot Sumner és Henry Golding – utóbbi játssza McConaughey legfőbb ellenfelét az eddigiek alapján, de lehet itt még nagy kavarás. Sőt, reméljük is, hogy lesz nagy kavarás. A filmre sajnos még egy kicsit várni kell, 2020. január 24-re tűzték ki a premierjét.