Halle Berry a Trónok harca sztárjával forgatott sci-fit – itt a trailer!

A 2022-ben mozikba kerülő Moonfallban az Oscar-díjas színésznő John Bradley-vel és Patrick Wilsonnal menti meg a Földet a pusztulástól.

Bár a 2016-os A függetlenség napja – Feltámadás nem úgy vonult be a filmtörténelembe, mint Roland Emmerich legjobb munkája, a grandiózus sci-fik és látványos katasztrófafilmek szakavatott nagymestere (lásd: Csillagkapu, A függetlenség napja, Holnapután, 2012) nem pihent az elmúlt időszakban, és 65 éves fejjel is leforgatott egy sikergyanús hollywoodi blockbustert. A 2022. február 2-án mozikba kerülő Moonfallban ráadásul olyan színészek játszanak, mint az Oscar-díjas Halle Berry, a horrorveterán Patrick Wilson, a Trónok harca közönségkedvenc sztárja, John Bradley (aki Samwell Tarlyt alakította a népszerű HBO-sorozatban) és az élő legenda, Donald Sutherland, úgyhogy a siker szinte garantált. Íme a vadonatúj előzetes:

A Moonfall egy olyan alternatív 2022-es esztendőben játszódik, ahol az űrutazás sokkal mindennapibb dolog, mint mostanság, amikor a NASA már rég leállította az űrsiklós küldetéseit (és helyette az orosz Roszkozmosz, valamint az Elon Musk-féle SpaceX űrhajóival jut ki a világűrbe). Emmerich filmjében egy titokzatos erő kibillenti a Holdat a Föld körüli pályájáról, ami miatt állandó égi kísérőnk felszántja a bolygónk felszínének egy részét, pusztító kataklizmák (szökőárak, földrengések, meteoresők, stb.) egész sorát elindítva ezzel szerte a világban. Az emberiség a megsemmisülés szélére kerül.

A NASA egykori űrhajósa, Jo Fowler (Halle Berry) viszont meg van győződve arról, hogy ő a kulcs mindannyiunk megmentéséhez. Ezt azonban egyedül csak egy régi űrhajós kollégája, Brian Harper (Patrick Wilson) hiszi el neki, akivel korábban közös misszióban vettek részt, de egy habókos konteóhívő, bizonyos KC Houseman (John Bradley) is lát fantáziát a dologban. A három elkeseredett és reményvesztett hős egy lehetetlennek látszó, utolsó utáni küldetésre indul az űrsiklóval a kozmoszba, hátrahagyva a Földön mindenkit, hátha rájöjjenek, miért viselkedik ennyire furcsán a jó öreg Hold... (via The Hollywood Reporter)