Hatalmasat kaszál Tom Cruise a Top Gun-folytatással

100 millió dollárra tippelt bevételével mostanában ő keres a legtöbbet a hollywoodi sztárok közül. De elképesztőek a különbségek a színészek fizetései között: a második legjobban kereső alaposan lemarad Cruise-tól.

Korábban mi is beszámoltunk róla, milyen nagyot ment a mozikban a Top Gun: Maverick – a Variety riportja szerint pedig nemcsak a stúdió jár jól a giga bevétellel, hanem maga a főszerepet alakító Cruise is, aki a honoráriumával, a jegybevételekből származó bónusszal és a házimozis/streaming kifizetésekkel mindösszesen nagyjából 100 millió dollárral lehet gazdagabb.

„Sosem tennék Tom Cruise ellen. A legtöbb színész nem éri meg a neki kifizetett pénzt, de

Cruise és talán egyedül még Dwayne Johnson tényleg »megéri a pénzét«”

– nyilatkozta névtelenül az egyik stúdió fejese a Varietynek, arra utalva, hogy manapság már csak néhány sztár van, aki a saját nevével is képes eladni a filmet, azaz aki miatt még beülnek az emberek a moziba.

Tom Cruise idén júniusban a Top Gun: Maverick koreai premierjén Szöulban. Forrás: Han Myung-Gu / Getty Images for Paramount Pictures


Habár Will Smith ázsiója az Oscaron történt pofozkodás óta nagyot esett, már leforgatott, jövőre érkező filmjével, az Emancipationnel ő kaszál a legtöbbet Cruise után mostanában: a lap értesülései szerint 35 milliót keres az egy szökött rabszolgáról szóló akcióthrillerrel. Smith mögött nem sokkal lemaradva Leonardo Di Capriót és Brad Pittet találjuk, fejenként 30 millióval: előbbi az Apple TV+-ra érkező Killers of the Flower Moonnal, utóbbi az egyelőre cím nélkül futó Formula 1-es filmjével érdemli ki az összeget.

A Variety cikke (amely egyébként táblázatba is foglalja a számokat) megemlíti még többek közt Dwayne Johnsont, aki 22,5 millióra számíthat a Black Adamért, Chris Hemswortht, aki várhatóan 20 milliót kap a Tyler Rake: A kimenekítés 2-ért, illetve Joaquin Phoenixet, aki szintén egy húszast tehet majd zsebre a Joker 2-vel. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy

a sztárok nem minden esetben a pénzre mennek, hiszen gyakran vállalják be a kevesebb gázsit, hogy szerepelhessenek egy-egy nívós projektben:

Christopher Nolan közelgő Oppenheimerének színészei (Matt Damon, Robert Downey Jr. és Emily Blunt) például csak 4–4 millióval lesznek gazdagabbak, és ennyit kap Daniel Kaluuya is Jordan Peele Nemjéért.


(via Variety)