Hiába várunk a Legendás állatok folytatására?

A rendező, David Yates szerint „parkolópályára állt” a franchise, de ő ezt arra használta fel, hogy leforgatta A fájdalom ügynökei című új filmjét.

Már David Yates rendező is azt pedzegeti a Total Film magazinnak adott legújabb interjújában, hogy „parkolópályára állt” a Legendás állatok franchise, vagyis egyelőre nem kapunk többet a Harry Potter-történetek Eddie Redmayne-féle előzményfilmjeiből. Az első ilyet 2016-ban láthattuk Legendás állatok és megfigyelésük címmel, ezt követte a 2018-as Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, a 2022-es  Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai viszont olyan gyenge bevételt produkált (mindössze 407 millió dollárt világszerte), hogy ma már a fanatikus Harry Potter-rajongók sem hisznek igazán abban, hogy valaha is elkészül a korábban belengetett két további mozifilm.

 

Forrás: InterCom

 

Yates, aki rendezőként jegyzi mindhárom Legendás állatokat (valamint a Harry Potter és a Főnix Rendjét, a Harry Potter és a félvér herceget és a ketté vágott Halál ereklyéit is) így kommentálta azt, miért nem dolgozik gőzerővel újabb filmen:

A Legendás állatok parkolópályán van. Megcsináltunk három filmet, az utolsót egy világjárványon közepén, ami óriási móka volt, de nagyon kemény is egyúttal. Tulajdonképpen akkor forgattunk, amikor még nem volt vakcina. Szerencsére senki sem betegedett meg, de a legszigorúbb protokollt vezettük be. Mindannyian büszkék vagyunk [a Dumbledore titkaira], de miután már megmutattuk a világnak, most inkább megállásra, szünetre és nyugalomra van szükségünk.

A rendező a Total Filmnek azt is elmondta, hogy a filmek elkészítésében aktívan közreműködő J.K. Rowling ötrészes filmteréről ő maga nem is tudott akkor, amikor elkezdtek dolgozni az új franchise első epizódján:

Az ötlet, hogy öt film lesz, a legtöbbünk számára meglepetés volt, [Rowling] csak úgy spontán megemlítette egyszer egy sajtóvetítésen. Senki sem mondta, hogy öt lesz, amikor mi még csak az elsőre köteleztük el magunkat... De biztos vagyok benne, hogy valamikor visszatérünk. Nem beszéltem Jo-val [J.K. Rowling], nem beszéltem [a producer] David Heymannel, nem beszéltem a Warner Bros.-szal, simán csak csak szünetet tartunk. Ez nagyon jó dolog, és lehetővé teszi, hogy más dolgokat csináljak.

A „más dolgok” David Yates esetében egyébként Pain Hustlers (nálunk: A fájdalom ügynökei) című film, ami október 27-én, azaz ma debütál a Netflixen.

(via Variety)