Hugh Grant a vörös szőnyegen undokoskodott

A színész előbb egy igazi p*cs volt, aztán egy herezacskóhoz hasonlította magát az Oscar gálán.

A 95. Oscar-díjátadóra Hugh Grant is meghívót kapott, ő adta át az egyik díjat, így a vörös szőnyegen is (ami idén pezsgőszínű volt) felvonult. A híresen minzantróp sztár azonban nem volt jó kedvében, vagy csak úgy döntött, elszórakoztatja magát azzal, hogy jól megizzasztja Ashley Graham riportert.

Graham kezdésként megkérdezte a brit színészt, hogy mi a kedvenc dolga az Oscar-gálán, mire az egy hosszú szünet után így válaszolt: "Lenyűgöző... az egész emberiség itt van... ez a Vanity Fair".

A riporter válaszából az derült ki, hogy ő azt hitte, Grant a híres magazin által rendezett Oscar-gála utáni partira gondol: "Ó, igen, ez az egész a Vanity Fairről szól, itt kell elengedni magunkat, és egy kicsit szórakozni".

A színész viszont William Makepeace Thackery 1848-as regényére célzott, és lehet, hogy emiatt a félreértés miatt döntött úgy, hogy nem fog bájcsevegésbe bocsátkozni Grahammal, így jött létre az alábbi, épületes diskurzus.

 

 

- Mire vagy ma este a leginkább kíváncsi?

- Semmi konkrétra.

- Mit viselsz ma este?

- Csak az öltönyömet.

- Ki készítette az öltönyöd?

- Nem emlékszem - a szabóm.

- Akkor mesélj, milyen érzés volt az Üveghagymában szerepelni, olyan csodálatos film volt, nagyon szerettem - imádom a thrillereket. Mennyire jó érzés ilyesmit forgatni?

- Hát alig vagyok benne. Körülbelül három másodpercig vagyok benne.

- De azért mégis ott voltál, és jól érezted magad, igaz?

- Majdnem.

Grant később a díjátadón is karakterben maradt, itt viszont sikerült az est egyik legnagyobb nevetést kiváltó poénját elsütnie. Andie MacDowell társaságában adta át a legjobb látványtervezésért járó díjat, és így viccelődött saját magán: "Két célunk van. Az egyik, hogy felhívjuk a figyelmet a jó hidratáló krém fontosságára. Andie minden nap használja, én nem."

Ezután MacDowellre mutatott: "Még mindig lenyűgöző." Majd saját magára:

Gyakorlatilag egy herezacskó."

Az Oscar-díj nyerteseinek a listája itt olvasható.

via: The Guardian