Így fedezte fel Tarantino kedvenc színésze a nagymamáját a Volt egyszer egy... Hollywoodban

Chris Pine egy podcastben mesélt találkozásáról a kultrendezővel és egyéb izgalmakról.

Ahogy arról januárban mi is beszámoltunk, Quentin Tarantino a legnagyobb elismerés hangján beszélt a The Rewatchables című podcastben Pine-ról, akit generációja legjobb színészének tart, és azt is kifejtette, hogy szívesen dolgozna vele. Sajnos ez a következő Star Trek filmben nem jön össze, mivel korábban ugyan úgy volt, QT lesz a rendező, de időközben kiszállt a projektből (miközben Kirk kapitány megformálója továbbra is Chris Pine).

Chris Pine egy tavaly májusi premieren. Forrás: Emma McIntyre / Getty Images for WarnerMedia

 

Az együttműködés azonban ettől még összejöhet, hiszen egy másik podcastben, a Things Are Going Great for Me címűben most a színész nyilatkozott pozitívan a rendezőről, és azt is elárulta, hogy szintén örömmel forgatna vele. A műsorban Pine nemcsak azt mondta, hogy QT szerinte „nagyon menő arc”, de két kedves történetet is elmesélt vele és a saját családjával kapcsolatban.

Történt ugyanis, hogy 2010-ben Tarantino és a sztár is részt vett a Vanity Fair Oscar partiján, ahova Pine az édesanyjával érkezett, és ahol összefutottak a direktorral. Amikor a színész bemutatta az anyukáját a rendezőnek, az rögtön lelkesen elkezdett vele az édesanyjáról (azaz Pine nagymamájáról), Anne Gwynne-ről beszélni, aki egykor híres modell, majd színésznő és horrorsztár volt (olyan filmekben játszott, mint a The Black Cat vagy a Frankenstein háza).

„Mindent tudott a nagymamámról. Filmcímeket, szereplőtársakat, rendezőneveket, még a látványtervezőket is. Hihetetlen volt. Szóval én és az anyám végül vagy 40 percet beszélgettünk vele a partin. El is mentem hozni magunknak még egy martinit” – mesélte a sztár, aki arról is beszámolt, hogy miután évekkel később kijött QT Volt egyszer egy… Hollywood című filmje, Pine édesanyja érdekes felfedezést tett.

„Mondtam anyukámnak, hogy milyen jó a film. Ő is szerette, és megkérdezte tőlem, hogy emlékszem-e arra a részre, ami

a hippitanyán játszódik Bruce Dernnel, és be van benne kapcsolva egy tévé. »Na, a tévében a nagyanyád egyik filmje ment«,

mondta nekem. Szóval megint felvettem a kapcsolatot Tarantinóval, és továbbítottam neki e-mailben azt a levelet, amit anyám írt. Ez egy nagyon kedves gesztus volt tőle, és biztos vagyok benne, hogy szándékosan csinálta. A mamám egyszerűen odáig volt miatta az örömtől” – nyilatkozta Chris Pine, akit legközelebb az október 1-jén debütáló Wonder Woman 1984-ben láthatunk.


(via The Hollywood Reporter)