Így fog akciózni Liam Neeson Antal Nimród rendezésében - Előzetes!

Előzetest kapott a Retribution, ami olyan, mint a Féktelenül, csak autóval.

Mióta Liam Neeson a 2008-as Elrabolva sikerének hála akciósztárrá vált, repülőn és vonaton játszódó akciófilmekben is szerepelt. Most pedig eljött az autó ideje.

A sztori szerint Matt Turner (Neeson) befektetési bankárt és a gyerekeit egy névtelen telefonáló tartja túszként fogva, aki bombát szerelt a férfi autójára, és azt állítja, hogy felrobbantja, ha Turner nem követi az utasításokat, vagy ha engedély nélkül megállítja a kocsit.

A Retribution (Megtorlás) az El Desconocido című, 2015-ben bemutatott spanyol film remake-je. Ez már a harmadik feldolgozás, először a német (Don't. Get. Out!), majd a dél-koreai verzió (Hard Target) készült el, de Neeson már 2017-ben készen állt rá, hogy eljátssza a szerepet, de az a verzió végül nem valósult meg. Neeson mellett Jack Champion (Avatar: A víz útja), Matthew Modine (Stranger Things), Lilly Aspell, Embeth Davidtz és Noma Dumezweni is szerepel a filmben.

Liam Neeson új filmjéről már írtunk a Porton, amikor maga a rendező, Antal Nimród mesélte el, milyen élmény az északír sztárral dolgozni (jó), és bár bérmunkának tekintette, büszke rá. Elmesélte azt is, hogyan intézte el, hogy az egyik kisebb szerepet egy fiatal magyar színésznőt (Márkus Luca) kapja meg, illetve bevallotta, hogy az eredeti spanyol filmet direkt nem nézte meg, hogy ne befolyásolja. Amikor a producerek spanyol film egyes jeleneteit emlegették, Antal mindig egyetértően bólogatott, mondván „igen, az a jelenet tényleg nagy jó volt!”

„Röhögtem, és aztán sírtam” – Antal Nimród elmesélte, milyen volt a Stranger Thingsen dolgozni

És kiderült az is, melyik Star Wars-sorozatról csúszott le, és hogyan nyomott be egy magyar színészt az új Liam Neeson-filmbe.

Még több Antal Nimród

 

via: Polygon