Így fúrta ki Robert Downey Jr.-t a Holidayből Kate Winslet

A színésznő szerint a sztárnak nem volt elég jó a brit akcentusa, és ezt nem győzte hangsúlyozni az összeolvasásnál.

Mivel ő a héten érkező Oppenheimer egyik színésze, Downey Jr. mostanában elég sok interjút ad. Az egyik ilyen beszélgetésre pedig Jimmy Fallonnal közösen került sor a The Howard Stern Show című rádióműsorban. A neves rádiós műsorvezető pedig csakhamar kiderítette, hogy a színészben és Fallonban van valami, pontosabban két valami közös: mégpedig az, hogy

1) mindketten részt vettek egy meghallgatáson a Holiday című filmre és 2) egyiküket sem válogatták be.

Kettejük közül pedig Robert Downey Jr. állt elő zavarba ejtőbb sztorival. „Mindkettőnket csak helykitöltőnek hívtak valójában. Szerintem Nancynek (Nancy Meyers rendező – a szerk.) csak kellett valaki, aki összeolvassa a szöveget a csajokkal” – idézte fel a megalázó eseményeket az amerikai sztár, aki azt is elmesélte, hogy neki kellett a később Jude Law-nak kiosztott szerep, egy angol férfi sorait olvasnia, így elővette a legjobb brit akcentusát.

Forrás: Karwai Tang / WireImage / Getty Images


De hiába erőlködött Downey Jr., a film egyik főszereplőjének, Kate Winsletnek nem nyerte el a tetszését.

„Ez a legrosszabb brit akcentus, amit valaha hallottam”

– vágta kollégája szemébe, aki azzal vágott vissza, hogy akkor a jelek szerint ezen a ponton jobb kiejtést kéne produkálnia még Jude Law-énál is. Robert Downey Jr. ugyanis addigra már és azóta is több angol figurát megformált (köztük épp Jude Law oldalán Sherlock Holmest), és még sosem volt panasz az akcentusára.

Ami egészen megdöbbentő Winslet kritikájában, hogy a színészt még Oscarra is jelölték az 1992-es Chaplinért, amelyben szintén brit akcentussal játszott, hiszen a legendás nevettető is angol születésű volt. Magyarként ugyan ezt sokkal nehezebb megítélni, de a(z angolszász) filmes újságírói közmegegyezés szerint Downey Jr.-nak semmi gond a brit akcentusával. Szóval lehet, hogy Kate Winsletnek csak rossz napja volt. Vagy utálja Robert Downey Jr.-t.

De a színész nyilatkozata után majd hátha kibékülnek: ahogy az vele és Hugh Granttel történt egy korábbi kis összezördülés felelevenítését követően.


(via Uproxx)

 

Ilyen volt Robert Downey Jr. és Hugh Grant torzsalkodása

Hugh Grant szerint Robert Downey Jr. gyűlölte őt

A Grantnek elképzelése sincs, hogy miért, Robert Downey Jr. nem határolódott el a kijelentéstől.

Tovább