Így szerelj össze egy horrorfilmes karaktert!

Egy grafikus az IKEA által megihletve megrajzolta kedvenc horrorfilmes figuráinak összeszerelési útmutatóját – a végeredmény zseniális lett!

A virginiai Ed Harrington hivatásos grafikusként dolgozik egy újságnál (de kapott már megbízást a Fox tévétől és a Penguin Könyvkiadótól is), szabadidejében pedig nagyon szeret horrorfilmeket nézni.

„Eszembe jutott, milyen vicces lenne csinálni egy ikeás összeszerelési útmutatót a The Human Centipede-hez

–és annyira megtetszett a dolog, hogy más horrorfilmekkel is megcsináltam” – mesélte az alkotó a Bored Pandának.

 

 

Harrington azt is elmondta, hogy más műfajokkal is kipróbálta az ötletet, de az legjobban a horrorokkal működött, mert azokban mindig van egy „megszületési” története a karaktereknek. Egy rajz elkészítése a művésznek 6–12 órájába kerül – attól függően, mennyire bonyolult a figura, és hány lépést rajzol az instrukciók részhez.

 

 

Az alkotó általában a nagy karakterképpel kezdi a folyamatot, és utána gondolja ki, hogyan lehetne a figura születését piktogramokba sűríteni. Harrington személyes kedvence egyébként a Freddy Krueger összeszerelését bemutató alkotás, amelyben szerinte az instrukciók különösen jól sikerültek. A kész rajzokat egyébként az alkotó 161 ezer követővel rendelkező Instagram oldalán szokta megosztani.

 

 

A Bored Panda most összegyűjtötte Harrington nem kevesebb mint 26 kis remekét, ezeket itt tudjuk végignézni (mindez azért is nagyon hasznos, mert a művész Instagram oldalán sajnos nem egyben, hanem többi megosztása között elszórva találhatók az ikeás horrorrajzok).

A leghíresebb karakterek (Freddy Krueger, Samara A körből, Hannibal Lecter, Carrie, az Alien filmek Xenomorph-ja, Chucky, Damien, Kampókéz, Jason Voorhees stb.) mellett vannak kevésbé ismert (John Carpenter Elpusztíthatatlanok című sci-fi/horrorjának a lényei) és egészen új figurák (a Walking Dead rémei, a Fehér éjszakák „medveembere”),

illetve nem horrorokban szereplő kakukktojások is (Robotzsaru, Darth Vader, Han Solo stb.).


(via Bored Panda)