Így udvarol egy rámenős beszélő fekete macska

Megérkezett Szeleczki Rozália bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Törőcsik Franciska, Polgár Csaba, Patkós Márton, Csobot Adél, Alföldi Róbert és Udvaros Dorottya főszereplésével forgatott Cicaverzum bűbájos előzetese.

Október 19-én mutatják be országszerte a mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét Cicaverzum címmel, melynek elkészült a végső trailere. Az abszurd szerelmiháromszög-történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg,

fontosabb szerepekben pedig Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész láthatók.


A sztori szerint a harmincéves Fáni (Törőcsik) menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál.

Amikor egy nap egy rejtélyes fekete macska kezd el udvarolni neki, akinek a hangját (Patkós) csak ő hallja, minden megváltozik.

Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. Ráadásul még ott van a macska sármos gazdája (Polgár) is...

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a XXI. században,

és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macskamotívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról” – szögezte le Szeleczki Rozália rendező.


„A film egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán.

A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható,

ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet” – tette hozzá Törőcsik Franciska, a női főszereplő.


(via Fórum Hungary)

 

Ez is érdekelhet

Hihetetlen, milyen mocskos szájuk van ezeknek a dögöknek!

Ha azt hitted, aki látott egy kutyás filmet, az látta az összeset, akkor nézd meg a Kivert kutyák című taplóvígjátékot kutyákkal, és gondold újra! Kritika.

Tovább