Ilyen lenne Heath Ledger A sötét lovagban Joker-smink nélkül

Egy Batman-rajongó YouTube-felhasználó a deepfake technológia segítségével kreálta újra a 2008-ban elhunyt színész jeleneteit – felrobbant az internet!

Egy GdaTyler VFX nevezetű YouTube-felhasználó a deepfake technológia segítségével digitálisan rekonstruálta,

milyen lett volna Heath Ledger arca, ha a 2008-ban elhunyt színész nem viselt volna Joker-sminket a Sötét lovagban.

Ilyen:

 

 

A videó (amit a március 30-i feltöltése óta már 32 ezren tekintettek meg) az alkotója szerint persze „nem tökéletes”. Heath Ledger szeme néhány jelenetben nagyon furcsán fest, más snittekben pedig „átfolynak az arcán” a smink körvonalai. Némely kommentelő szerint ráadásul „néhány jelenet valamiért nyugtalanítóbbnak tűnik a smink nélküli változatban”.

 

Na de mi is az a deepfake, ami lehetővé tette mindezt?

A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, meg egy sztárt, és a számítógépünk addig-addig nézegeti ezeket, miközben bonyolult algoritmusokat futtat a háttérben (ez a része a deep neural network), amíg a végén ki nem jön az egészből egy vicces kamuvideó (ez a része a fake). Ennek a mókás technológiának köszönhetjük egyebek között Nicolas Cage Bond-videójáta megfiatalított Harrison Fordot a Solo trailerében, Jim Carrey kifakadását a RagyogásbanKeanu Reevest a Forrest Gumpban, valamint azt a Vissza a jövőbe-videót, amiben Tom Holland Marty McFly, a Doki pedig Robert Downey Jr.

(via NME-com)