Ilyen lesz Scorsese, Di Caprio és De Niro maratoni westernje

Két éven át egyetlen fotót láthattunk csak a filmből.

Majdnem két évvel ezelőtt mi is bemutattuk az első fotót Martin Scorsese és Leonardo Di Caprio új közös filmjéből. Azóta elkészült a produkció, de egészen mostanáig semmilyen új fotót vagy teasert nem láthattunk a Killers of the Flower Moonból.

Tegnap végre megérkezett az első előzetes a rendező karrierjének első westernjéhez, melyet a CinemaConon mutattak be. A 3 óra 26 perces film Roth David Grann magyarul is olvasható tényregénye, a Megfojtott virágok alapján készült.

Forrás: Apple Tv+


A sztori helyszíne Oklahoma, ahol 100 évvel ezelőtt az osage indián törzs tagjai voltak a leggazdagabbak, mert olajmezőket tártak fel pont a szállásterületük alatt. A törzs női tagjai kelendő feleségek lettek, a történet főhőse, Mollie Brown és a testvérei is mind fehérekkel házasodtak össze. Ám az olaj és a pénz teljesen elvette a férjek eszét, ami gyilkosságokhoz vezetett: 1921 és 1925 között 60 osage indián tűnt el vagy halt meg. Mollie Brown hiába fizetett magánnyomozókat és ügyvédeket, nem segítette őt a törvény, mivel ő „csak egy indián volt”. Végül a korrupt rendfenntartó erők helyett az FBI-nak kellett felgöngyölítenie az ügyet, lehetővé téve a Szövetségi Nyomozóirodát 1924-ben átszervező új igazgatónak, J. Edgar Hoovernek azt, hogy az óriási sajtóérdeklődés közepette minél jobb színben tüntethesse fel az ügynökségét.

A trailerben látható, amint DiCaprio karaktere a „fekete aranyra" vadászik, feleségül veszi a Lily Gladstone által alakított Mollie-t, és szembeszáll Jesse Plemons FBI-ügynökével.

Érdekesség, hogy eredetileg DiCaprio alakította volna a főszereplő FBI-ügynököt, de a színész jelezte, hogy már unja a hősfigurákat, és inkább a Robert De Niro által megformált gonosz gyilkos unokaöccsét játszaná.

Forrás: Apple Tv+

 

Mellettük Brendan Fraser, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins és Jillian Dion is szerepel a filmben, amelynek május végén, Cannes-ban lesz a világpremierje.

A Paramount Pictures annak idején eladta a forgatókönyv megfilmesítési jogait az Apple TV+-nak, így a film erre a streamingplatformra fog majd felkerülni. Scorsese ennek ellenére az előzetes bemutatója kapcsán úgy nyilatkozott a CinemaCon rendezvényen, hogy moziba szánta a filmet.

Ezt a filmet arra terveztük, hogy nagyvásznon legyen látható. Ez egy mozifilm, és ahogyan látni fogják, az is lett belőle.”

via: IndieWire / Variety