Íme az első, vérfagyasztó képek az új Ördögűző-filmből

Ezúttal két lányt is megszáll a gonosz.

Idén ötven éves William Friedkin klasszikus horrorfilmje, Az ördögűző, nem csoda, hogy még idén októberben érkezik hozzá a folytatás. A The Exorcist: Believer (’Az ördögűző: A hívő’) szó szerint az első rész folytatása lesz: időben annak cselekménye után játszódik, ám nem tekinti semmisnek a második (Az ördögűző 2. - Az eretnek, 1977) és harmadik részt sem (Ördögűző 3., 1990). Az új filmet az a David Gordon Green rendezi, aki a legutóbbi Halloween-trilógiát is dirigálta.

A The Exorcist: Believer középpontjában

két iskolás barátnő áll (Lidya Jewett és Olivia Marcum), akik több napra eltűnnek, majd mikor előkerülnek a démoni megszállás jeleit mutatják:

meredten bámulják magukat a tükörben, berontanak egy istentiszteletre, meg ilyenek, a hivatalos leírás szerint. A közösségi médiában közzétett friss plakátokon és fotókon minden bizonnyal a lányokat látjuk fekete-fehérben, a démoni megszállás és kései szakaszában.

Az eredeti filmből visszatér Ellen Burstyn, aki ismét Chris MacNeilt alakítja: az ő kislányát szállta meg az első részben a démon. Mint említettük ez egyfajta új második rész lesz, ám szó sincs arról, hogy ezzel el akarnák törölni a többi részt, sőt azok továbbra is a kánon részét képezik.

„Szeretem az összes Ördögűző-filmet. És nem csak, hogy szeretem őket, de úgy gondolom, hogy mindegyik beleilleszthető abba a mitológiába, amit én csinálok – mondta Jason Blum, a trilógia producere – Ez nem olyan, mintha azt mondanám: »Tegyünk úgy, mintha az Ördögűző 2. meg sem történt volna.« Teljesen rendben van, hogy az is létezik, és én mindegyiket élvezem.”
A The Exorcist: Believer október 13-ától látható az amerikai mozikban.

(via Digital Spy)