Iszonyú félelmetes lesz Helen Mirren kísértetházas horrorja

Befutott egy ijesztő trailer a Winchesterhez, amiben ő alakítja a fegyvergyáros özvegyét.

Jövő év elején, február-március környékén kerül mozikba Helen Mirren kosztümös horrorfilmje, a Winchester: The House That Ghosts Built. Ez a premier sajnos még nagyon messze van, de itt egy előzetes a filmhez, ami egy igazi régi vágású, kísértet járta házban játszódó rémtörténet lesz:

A film részben valós történeten alapul: Helen Mirren alakítja a valóságban is létező, híres fegyvergyáros, az 1881-ben elhunyt William Wirt Winchester özvegyét, Sarah Winchestert, aki egészen 1922-ig résztulajdonosa volt a híres Winchester puskákat gyártó üzemnek. A család kaliforniai háza azonban állítólag olyan kísértethistóriák színhelye volt, amiket a mai napig előszeretettel mesélnek egymásnak az amerikaiak (sőt, tömegesen keresik fel a Winchester-kúriát).

A filmben is bemutatott rémmese szerint ugyanis a Winchester-ház egy igazi labirintus, mivel tele van olyan lépcsőkkel, szobákkal, folyosókkal és ajtókkal, amik a semmibe nyílnak, vagy önmagukba vezetnek vissza. Mrs. Winchesternek ugyanis azt jósolták, hogy egy olyan halott ember szelleme fogja megölni, akivel a férje puskái végeztek. Ez az átok egy bostoni médium szerint csak úgy volt elkerülhető, ha Sarah Winchester sosem hagyja abba a háza építését. Az asszony így is tett: élete végéig toldozgatta-foldozgatta a vityillóját, amiben a haláláig nem kevesebb, mint 467 ajtót rakatott be. 1922-ben, 83 éves korában azonban meghalt, és a bizarr kúria további tákolása ezzel véget is. Arról persze mai napig vita van, hogy Sarah Winchester az átok miatt halt meg, és a házban kóborló szellemek végeztek vele, vagy amiatt hunyt el, mert építészi tudás nélkül, Mekk Mesterként csinosítgatta a házát, és elfelejtett kijavítani egy statikai hibát az 1906-os kaliforniai földrengés után.

A film érdekessége, hogy a rendező-forgatókönyvíró páros, Peter Spierig és Michael Spierig egy az egyben átvettek olyan építészeti megoldásokat a filmbéli Winchester-kúria megépítésekor, amelyek az igazi házban is pont ugyanígy ott vannak. (via Digital Spy)