Itt a Warner frappáns válasza a Pókember-filmekre - TRAILER!

A Blue Beetle-ben a Cobra Kai főszereplője, Xolo Maridueña tesz szert egy különös rovar segítségével szuperképességekre.

A Warner Bros. eredetileg csak egy HBO Max-exkluzív filmnek képzelte el a Blue Beetle-t, ám 2021 végén mozifilm rangjára emelték, és már premierdátuma is van: 2023. augusztus 18.

A film sztorija és a látványvilága is pont olyan, mintha a DC elkészítette volna a maga Pókember-mozifilmjét, csak itt a robotszerű Vaspók-hacuka nem kék és piros, hanem kék és fekete!

Nem hiszed? Akkor nézd meg magad, itt az új előzetes:

 

 

A fenti trailerből tehát megismerhetjük Jaime Reyest (akit a Cobra Kai sztárja, Xolo Maridueña alakít), a friss diplomás főiskolást, aki egy űrbéli szkarabeusszal való találkozás után szert tesz egy szuperképességű páncélra, és miközben az újonnan szerzett képességeit próbálgatja, rájön, hogy a furcsa, kék techno-bogarat egyesek (Susan Sarandon vezetésével) égen-földön keresik.

A Blue Beetle-t Angel Manuel Soto rendezte és Gareth Dunnet-Alcocer írta. Ez lesz a DC-moziverzum első olyan filmje, amelynek középpontjában egy latin-amerikai etnikumú szuperhős áll. Bár az eredeti DC-képregényekben ez a karakter a texasi El Pasóban él, a moziváltozatban a külön a film kedvéért kitalált Palmera Cityben fog lakni.

A Blue Beetle egyébként egyike annak a három DC-filmnek (a The Flash és az Aquaman 2 mellett), amelyek még azelőtt készültek el, hogy James Gunnt és Peter Safrant kinevezték volna a DC Studios élére. Ezeknek a franchise-oknak a sorsa tehát jelenleg bizonytalan, mint a kutya vacsorája, mivel Gunn és Safran saját DC franchise-t terveznek (erről itt írtunk bővebben). Gunnék persze lépten-nyomon elmondják, hogy semmi sem zárja ki, hogy bármelyik színész vagy karakter ott folytassa, ahol kénytelen volt abbahagyni – bár az is igaz, hogy a mostani új tervek között nem szerepel egyetlen olyan film sem, amelyről biztosan tudni, hogy Flash, Aquaman vagy Blue Beetle lennének a főszereplői.

(via The Hollywood Reporter)