Jake Gyllenhaal miatt tért vissza a Halloween sztárja

Jamie Lee Curtis ismét eljátssza a horrorklasszikus Laurie Strode-ját az idén októberben érkező Halloweenben – és most arról mesélt, hogy mindezt Gyllenhaal tette lehetővé.

A magyar mozikban október 25-én bemutatandó folytatást David Gordon Green (Ananász expressz, Joe) rendezte, akinek „tiszteletbeli keresztfia”, Jake Gyllenhaal mutatta be a színésznőt. Ahogy Curtis egy nemrég készült interjúban elmesélte, a színész utánament, amikor férjével a hegyekben vakációzott, és elkezdte győzködni, hogy találkozzon a rendezővel (akivel Gyllanhaal maga a tavalyi Bostoni erő című életrajzi filmben dolgozott együtt), mert szerinte a legnagyobbak közé tartozik.

Mikor a találkozó létrejött, Green az 1978-as Halloween direktorára, John Carpenterre emlékeztette Curtist. „Mindketten nagyon nyugodtak, és nem veszik túl komolyan magukat” – mondta a színésznő, aki szerint a hasonlóságok nem merülnek ki ennyiben, hiszen a David Gordon Green által rendezett folytatás szerinte nagyon

„erőteljes, régi vágású és rémisztő” lett.

Jamie Lee Curtis egyébként többször megismételte már Laurie Strode szerepét az első Halloween után. Az interjúban ezek közül a Halloween H20 – Húsz évvel később című filmet idézte fel. „A H20 a legjobb szándékokkal indult, de végül csak pénzkereset lett belőle. Van néhány jó eleme, például ahogy az alkoholizmusról és a múltbeli traumákról beszél, de végül olyan lett, hogy igazából csak a pénzért vállaltam el” – vallotta be.

Ezzel szemben a legújabb Halloween-folytatás esetében ilyesmiről szó sincs. „Egyszerűen csak visszatérünk a sztorihoz és a karakterhez. Teljesen olyan volt az egész, mint az eredeti forgatásakor, amikor senki sem volt megfizetve, és étlen-szomjan dolgoztunk. Majd az ősszel kiderül, hogy ezúttal mindez vajon megérte-e” – mondta Jamie Lee Curtis.


(via Consequence of Sound)