James Cameron új Terminator mozifilmmel térne vissza

A Deadpool rendezőjével támasztaná fel az elkótyavetyélt Halálosztó franchise-t. De vajon Scwarzeneggerrel, vagy nélküle?

Óriás hírt hozott le nemrég a Deadline: James Cameron állítólag elkezdett egyezkedni a Deadpool rendezőjével, Tim Millerrel arról, hogy 2019-ben közösen forgassanak egy zúzós folytatást a kutyaütők kezébe került Terminátorhoz.

Azért csak 2019-ben, mert az 1984-ben mozikba került első Terminator premierje után számított 35 évnek el kell telnie ahhoz, hogy az amerikai szerzői jogi törvények értelmében egy franchise joga visszaszálljon az eredeti tulajdonosra, azaz jelen esetben az időutazó T-800-as fémcsontváz és az ellenállást vezető John Connor atyjához, James Cameronhoz.

Az ugyanis szinte biztos, hogy a Terminator: Genisyst nem fogja folytatni a Paramount stúdió és a Skydance Media, mivel az mindössze 440 millió dollárnyi összbevételt termelt (míg mondjuk a szintén hozzájuk tartozó Mission: Impossible ennél százmilliókkal többet hozott).

De miért pont Tim Millerrel akar összeállni az évek óta csak a soha el nem készülő Avatar-folytatásokkal szöszmötölő, egykori mozimágus? Bizonyára azért, mert nagyon bejött neki Miller előző filmje, a hollywoodi mércével szinte fillérekből készült Deadpool, ami 783,1 millió dollárt kaszált. James Cameron alighanem ifjúkori önmagát, a geek filmekért rajongó geek rendezőzsenit látta meg Millerben. Aki történetesen épp ráér, mert csúnyán összeveszett Ryan Reynoldsékkal a Deadpool 2 irányvonalával kapcsolatban, így végül jobb a békesség alapon távozott a képregényfilmes csapatból.

Természetesen már csak egyetlen fontos kérdés maradt nyitva:

vajon visszatér-e az idén 70 éves Arnold Schwarzenegger a jó öreg T-800-as szerepében?