Jennifer Lawrence és a Napos oldal rendezője újra együtt

A sztár és David O. Russell ezzel már a negyedik alkalommal fog együtt dolgozni.

Április 24-én kezdődött, és még május 5-ig tart a New York-i Tribeca Filmfesztivál, amelynek egyik legfontosabb hétvégi eseménye egy pódiumbeszélgetés volt Jennifer Lawrence-szel és David O. Russell rendezővel, amelybe időnként még Robert De Niro is (aki a fesztivál egyik alapítója) bekapcsolódott.

A direktor és színésze elsősorban közös filmjeiket, azaz a Napos oldalt (amelyért Lawrence Osar-díjban részesült), az Amerikai botrányt és a Joyt vesézték ki, majd a beszélgetés végén O. Russell csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy amúgy épp egy új forgatókönyvet ír a színésznő számára. A dologról semmi egyéb nem derült ki, de Lawrence mindenesetre ugyanúgy meg volt lepve, mint a nézők.

Lawrence és O. Russell a 2016-os Oscar-gálán. Forrás: Dan MacMedan / WireImage / Getty Images

 

A sztár meglepetése természetesen kellemes volt, és a következőt válaszolta O. Russellnek. „Ha megírtad, örömmel eljátszom, és majd te megmondod, hogy lehetnék még jobb.” Ezt megelőzően egyébként a rendező volt az, aki végig hízelgett Lawrence-nek.

„Fiatal voltál, mégis bölcs, erőteljes és összeszedett”

– mondta például a Napos oldal- és az Amerikai botrány-beli alakításairól. „A karakterednek csak 20 perce volt a vásznon (O. Russell itt minden bizonnyal már csak az Amerikai botrányról beszélt – a szerk.), még csak nem is mondták ki a neved, mégis elloptad a show-t. Ez fantasztikus dolog” – tette hozzá.

De az is kiderült, hogy a direktort már akkor magával ragadta a színésznő tehetsége, amikor Skype-on keresztül hallgatta meg a Napos oldal Tiffanyjának szerepére, mivel „nyers erőt és emberséget” látott benne. „Nem volt benned félelem vagy zavar, úgy törtél be, mint egy meteorológiai jelenség” – udvarolt O. Russel. Nem csoda, hogy a hírt tallózó IMDb oldalán egy kommentelő (nyilván a sok közös munkára is célozva) felveti, hogy a rendezőnek végre el kéne hívnia randizni a sztárt.


(via Deadline)