Jim Carrey visszavonul?

Nagy valószínűséggel a hamarosan mozikba kerülő Sonic, a sündisznó 2. lesz az utolsó film, amiben láthatjuk a 60 éves komikust.

Jim Carrey állítólag komolyan gondolja a visszavonulást a legújabb filmje után: a hamarosan mozikba kerülő Sonic, a sündisznó 2. lesz valószínűleg az utolsó alkotás, amiben láthatjuk. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő, 60 éves komikus az Access Hollywoodnak beszélt arról, hogy a nézők az elvetemült Dr. Robotnik szerepében látják majd utoljára:

Nos, nyugdíjba vonulok. Igen nagy a valószínűsége. Elég komolyan gondolom. De ha az angyalok hoznak egy arany tintával írt forgatókönyvet, ami azt sugallja nekem, hogy nagyon fontos alkotás lesz az embereknek, akkor azért lehet, hogy folytatom az utamat. De most szünetet tartok.

Arra a kérdésre, hogy szerepelne-e egy Dolly Parton életéről szóló filmben, miután a többszörös Grammy-díjas countryénekesnő korábban azt mondta, szeretné, ha ő játszaná egykori zenésztársát, Porter Wagonert, Jim Carrey így válaszolt:

Nagyon szeretem a csendes életemet. Nagyon szeretek festéket kenni a vászonra, és nagyon szeretem a spirituális életemet. Úgy érzem – és ez olyasmi, amit talán soha nem hallasz más hírességtől, amíg világ a világ –, hogy nekem ennyi pont elég. Épp elég ideig csináltam már. Nekem ennyi pont elég.

Carrey egyszer már tartott egy hosszabb szünetet a mozifilmes karrierjében: mielőtt igent mondott volna a 2020-ban bemutatott, első Sonic-filmre, utoljára 2016-ban láthattuk, a Sötét bűnökben (a két produkció között eltelt időben csak a Most nevess! című sorozatban szerepelt). Az Ace Ventura és számos másik vígjáték sztárja a napokban egyébként egy másik témában is hallatott magáról a médiában, amikor a CBS tévécsatornán fejtette ki véleményét Will Smith Chris Rocknak lekevert pofonjáról:

Rosszul voltam. Undorodtam az álló ovációtól. Úgy éreztem, hogy Hollywoodban mindenki gerinctelen. Tényleg úgy éreztem, hogy ez egyértelműen jelzi: már nem mi vagyunk a menő klub.

(via The Guardian)