Jöhetnek az újabb Harry Potter-filmek

Persze, csak ha Rowling is így gondolja.

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatójának tervei szerint a cég a franchise-okra fog fókuszálni, amibe beletartoznak a Harry Potter-filmek is.

“13 éve nem készült új  Superman-film, és 15 éve nem forgattunk új filmet Harry Potterrel, pedig a DC és Harry Potter határozta meg a Warner Bros. profitját az elmúlt 25 évben”

- mondta Zaslav a befektetőknek, hozzátéve, hogy ha sikerül kitalálniuk valamit J. K. Rowlinggal, Harry Potter világa újabb filmekben is megelevenedhet. Ráadásul A Gyűrűk Ura filmes jogai is a cégnél vannak.

Forrás: InterCom


A Warner Bros. 2001 és 2011 közt összesen nyolc Harry Potter-filmet készített, ami

globálisan 7,7 milliárd dollár bevételt hozott.

Ugyanakkor a Rowling közreműködésével készült Legendás állatok és megfigyelésük három része már nem teljesített ilyen jól a pénztáraknál, így egyelőre nem világos, hogy ezt a vonalat akarják továbbvinni, vagy valami egészen másba kezdenek bele.

Zaslav megjegyzése azért is fontos, mivel az utóbbi időben Rowling és a Warner kapcsolata korántsem volt felhőtlen. Az írónőt transzfóbnak kiáltották ki a tweetjei miatt, ám a stúdió és Rowling közti feszültséget mindkét fél tagadja annak ellenére, hogy ennek látható jelei is voltak:

a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című műsorban nem szerepelt a franchise szerzője, a Dumbledore titkainak első előzeteséből pedig kihagyták a nevét.

A stúdió azonban egy közleményben igyekezett tisztázni a dolgokat:

“A Warner Bros. és J. K.  Rowling 20 éve dolgozik azon, hogy látványos történetekkel és a varázslóvilág mágiájával örvendeztesse meg a rajongókat”.

(via The Hollywood Reporter)