Johnny Depp Budapesten forgatja filmjét Al Pacinóval

Itt forgatja második rendezését, amelyben Al Pacino is szerepel.

Legutóbb áprilisban járt Magyarországon Johnny Depp, amikor sikertelenül próbálta megtapasztalni a magyar tapast. Szerencsére lesz alkalma bepótolni, mert a Deadline értesülései szerint az ősszel Budapesten forgatja majd az új filmjét, ami egyben az első rendezése lesz 25 év után.

A Modi a híres festő és szobrász, Amedeo Modigliani életét dolgozza fel Dennis McIntyre színdarabja alapján az olasz Riccardo Scamarcio (John Wick 2. fejezet), Pierre Niney (Yves Saint Laurent) és Al Pacino főszereplésével.

A Jerzy és Mary Kromolowski által adaptált történet az olasz művész 1916-os párizsi tartózkodásáról szól, és mindössze 48 óra alatt játszódik. Modigliani a háború sújtotta Párizs utcáin és kocsmáiban menekül a rendőrség elől, és azt tervezi, hogy idő előtt befejezi a karrierjét, és elhagyja a várost, de társai – Maurice Utrillo francia művész, a fehérorosz származású Chaim Soutine és angol múzsája és szeretője, Beatrice Hastings – erről hallani sem akarnak. Modi a lengyel műkereskedőjétől és barátjától, Leopold Zborowskitól kér tanácsot, majd találkozik egy gyűjtővel, aki megváltoztathatja az életét.

Riccardo Scamarcio (Forrás: Getty Images - Mondadori Portfolio)

 

A címszerepet alakító Scamarciót korábban olyan filmekben láthattuk, mint a Paolo Sorrentino-féle Silvio és a többiek, a John Wick: 2. fejezet, a Bűnügyi regény vagy a Szerelem, pasta, tenger. A francia Niney, aki olyan filmekből ismert, mint az Yves Saint Laurent vagy a Veszedelmes vonzódás Utrillo szerepét kapta, Pacino pedig a nemzetközi műgyűjtő, Gangnat karakterét alakítja majd.

A Modigliani lesz Depp második nagyjátékfilmes rendezése az 1997-es A halál ára után, amelyben főszerepet is alakított Marlon Brando oldalán. Volt felesége, Vanessa Paradis számára több klipet is rendezett.

A színészi visszatérésére viszont már a jövő héten sor kerül: XV. Lajos királyt alakítja a Jeanne du Barry című kosztümös szerelmi történetben, és ez a produkció nyitja majd meg a cannes-i filmfesztivált.

via: Deadline