Johnny Depp is benne lesz a Legendás állatok 2-ben

Dumbledore is visszatér a Harry Potter nélküli Potter-univerzumba, Depp alakítja a barátját, akiből gonosz varázsló lett.

Még be sem mutatták a Legendás állatok és megfigyelésük című, Harry Potter nélküli Harry Potter-mozifilmet, máris azon agyal a Warner stúdió vezetősége, kik lesznek benne a nem kevesebb, mint négy(!) folytatásban. A legújabb hírek szerint Johnny Depp lesz az egyik főszereplő a Legendás állatok 2-ben: egy gonosszá vált varázslót alakít, aki valaha a Roxfortot igazgató, a történet idején még fiatal Albus Dumledore egyik legjobb barátja volt. A hírt maga a rendező, David Yates is megerősítette.

A rajongók szerint Depp a korábbi Potter-könyvekből már jól ismert Gellert Grindelwaldot fogja alakítani, aki nemcsak a legjobb barátja volt a fiatal Dumledore-nak, de a szeretője is, mivel a Roxfort igazgatójáról maga J. K. Rowling mondta el egy interjúban, hogy homoszexuális. Később azonban szakmai vitába keveredtek, és még varázspárbajt is vívtak, ekkor halt meg egy félrement átoktól Albus testvére, Ariana Dumbledore, amit a professzor sosem tudott megbocsátani magának.

Bár a korábbi Harry Potter-filmeknél mindig előírás volt, hogy a főbb szerepekre kizárólag brit színészeket castingolhatnak, az amerikia Depp-pel ezek szerint kivételt tesznek. David Yates szerint azért választották ki pont őt erre a szerepre, mert Depp egy nagy képzelőerejű, briliáns színész, aki mindig jól játszotta az ambiciózus csodabogarakat, és számos karaktere az egyetemes popkultúra kitörölhetetlen része lett mára.

Az 1920-as évek New Yorkjában játszódó Legendás állatok november 17-én kerül mozikba, a londoni és párizsi helyszíneket felvonultató folytatás premierdátuma 2018. november 16. (via Movieweb)