Kate Winslet: „kib*szott bátornak kellett lennem”

A színésznő a finanszírozásról és a testszégyenítésről beszélt az új filmje, a Lee kapcsán.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be Kate Winslet legújabb filmjét, a Leet, amelynek az Oscar-díjas színésznő volt a producere, és ő alakítja a címszereplőt, Lee Millert, a híres második világháborús fotóst és újságírót. A Vogue magazinnak többek közt arról beszélt, milyen nehéz volt finanszírozást találni a filmhez. „Hihetetlenül fel tudnak háborítani azok a férfiak, akik azt képzelik, hogy szükségem van a segítségükre.” - mondta Winslet – „Olyan is előfordult, hogy egy rendező azt mondta: »Figyelj, ha szerepelsz a filmemben, akkor finanszírozom a te kis Leedet.« Mi az, hogy kicsi?! De voltak olyan potenciális férfi befektetők, akik nem értették, miért kéne kedvelni ezt a nőt.”

Forrás: John Phillips / Getty Images

 

Winslet olyannyira személyes ügynek tekintette a filmet, hogy amikor végül elkezdődhetett a forgatás, és egy esés következtében megsérült a háta, nem hagyta, hogy emiatt álljon a munka. „Három hatalmas vérömleny lett a gerincemen, alig bírtam felállni.” - mondta. Azt sem hagyta, hogy ez a sérülés bármi hatással legyen a film azon jelenetire, amikben bikiniben vagy félmeztelenül szerepel, pedig nem tudott edzeni.

„Kibaszott bátornak kellett lennem ahhoz, hogy a testem legfinomabb változatát mutassam meg, és ne rejtőzzek el.” - mesélte Winslet – „Az emberek még a saját csapatomból is azt mondták, hogy talán feljebb kéne ülnöm a jelenetben. Kérdeztem: miért, azért a kis zsírpárnáért, amit látni lehet? Amiatt biztos nem fogok!”
Forrás: CBS via Getty Images

 

Winslet arról is beszélt, hogy most már nem foglalkozik a médiával, amikor a meztelen jeleneteit taglalják. „Én voltam az a kövér gyerek ott hátul, kurva béna cipőben.” - jellemezte magát a színésznő, mielőtt befutott volna Titanic-kal. Filmes pályakezdésekor számtalan testszégyenítést kellett elszenvednie.

„Állandóan azt mondták, hogy rossz alakom van, és kevesebbel kell beérnem. De már nem pazarlok értékes energiákat arra, hogy kritizáljam a testem. Szerintem minden nő jobban teszi, ha csak annyit mond: Hiszek magamban. Nem számít, mit gondolnak mások, ez vagyok én – haladjunk a korral!”

(via Variety, Uproxx)