Kate Winslet megdöntötte Tom Cruise rekordját

Több ideig maradt lenn a víz alatt az Avatar 2-ben, mint a mozi fenegyereke a Mission: Impossible - Titkos nemzet forgatásán.

Sok országban még be sem mutatták a mozik az Avatar - A víz útját (nálunk csütörtöktől vetítik), de már a fél világsajtó azon pörög, hogy az egyik főszereplő, Kate Winslet az embert próbáló forgatások idején megdöntötte Tom Cruise levegővétel nélküli víz alatti tartózkodásának rekordját. A színésznő nemrég a Total Film magazinnak árulta el, hogy „azt hitte, meghalt”, miután 7 perc 15 másodperc után a felszínre jött levegőért.

Van egy a videó, amin felbukkanva azt kérdezgetem: »Meghaltam, meghaltam?« És aztán azt, hogy »Mennyi volt [a szintidőm]?« Egyből tudni akartam a szintidőmet. És nem akartam elhinni... A következő dolog, az volt, hogy kiabálok, hogy »Szükségünk van egy adóvevőre!« Azt akartam, hogy Jim [James Cameron rendező] azonnal megtudja.

 

Forrás: Twitter / Avatar

 

A színésznő, akinek az Avatar 2 forgatása alatt viselt, furcsa búvárruhája már évekkel ezelőtt felrobbantotta az internetet, így folytatta az élménybeszámolót:

Nos, több mint 7 percig nem kellett visszatartanom a lélegzetemet. Egyszerűen csak adódott a lehetőség, hogy rekordot állítsak fel. Meg akartam dönteni a saját rekordomat, ami előtte 6 perc és 14 másodperc volt. Én pedig úgy voltam vele, hogy akkor hát hajrá, mindent bele! Így hát egy perccel megdöntöttem a saját rekordomat.

Ezzel a 7 perc 14 másodperces szabad tüdős merüléssel tehát Kate Winslet megdöntötte Tom Cruise egyetlen levegővétellel rögzített víz alatti forgatási rekordját, amit az adrenalinfüggő színész még 2011-ben állított fel, amikor a Mission: Impossible - Titkos nemzet forgatásán 6 percig tartotta vissza a lélegzetét.

Forrás: Fórum Hungary

 

Kate Winslet az Avatar – A víz útjában egy Ronal nevű na'vi asszonyt alakít, aki a szintén a Pandorán élő, türkizkék bőrű, korallszigeteken élő űrlények közé tartozik. Ő a tengeri nép javasasszonya és a törzsfőnök felesége, de lényegében az érdemi döntések hozója is.

Az Avatar-filmek megálmodója, James Cameron egyébként már évekkel ezelőtt eltökélte, hogy a folytatásban a víz alatti jeleneteknek a lehető leghitelesebbnek kell lenniük, ezért az Avatar - A víz útja teljes stábját bevezette a filmkészítés melletti másik szenvedélyébe, a búvárkodásba. És itt még csak meg sem állt: kifejlesztett egy új technológiát is annak érdekében, hogy motion capture-jeleneteket forgathasson a víz alatt, ami korábban még soha, senkinek nem sikerült – a végeredmény pedig egészen elképesztő lett (kritikánk a filmről itt olvasható).

(via Indiewire.com)