Keanu Reeves mesélt az új Mátrixban elkövetett legőrültebb mutatványáról

A világ legrokonszenvesebb színésze a Mátrix feltámadásokban végrehajtott legőrültebb kaszkadőrmutatványáról is mesélt.

2010 májusában készült a nevezetes fotó a padon üldögélő, szendvicset falatozó Keanu Reeves-ről, ami a 4chan-nek és a Redditnek köszönhetően gyorsan mémmé vált, és népszerűsége azóta is töretlen.A The Late Show hétfői epizódjában a műsorvezető Stephen Colbert elővette a fotót, amire Reeves így reagált:

Csak egy szendvicset eszem, ember. Csak gondolkodtam. (...) Volt néhány dolog, ami elgondolkodtatott. Éhes voltam.

Colbert a fotó egy részét előbb ügyesen letakarva, mert később felfedve megmutatta a hozzáillesztett folytatását is, méghozzá az eszméletlenül sikeres crowdfunding kampány után idén márciusban megjelent  BRZRKR című képregény egyik paneljét, aminek történetét egyébként Reeves találta ki. A képen történetesen a sorozat, Reeves-ről mintázott főszereplője egy padon ülve szomorkodik.

Igen, szóval az élet és a művészet. Ez a hasonlóság Ron Garney műve, a csodálatos művészé, aki a BRZRKR-t rajzolja. Nem tudtam, hogy ezt fogja csinálni, de ezt tette, szóval szerintem ez egyfajta meta."

Colbert megkérdezte Reeves véleményét arról is, hogy miért szeretik az emberek mémé változtatni őt (és szexelni egy olyan karakterrel, aki osztozik a hasonmásán).

Fogalmam sincs, uram.

Az interjú elején egyébként mintegy nyilvános üzenetként bevallotta, hogy piszkosul szeretné újta eljátszani a démonvadász John Constantine-t, és láthatólag tényleg szívből küzd érte.

A beszélgetés során természetesen szóba került a jövő héten debütáló Mátrix feltámadások is, hiszen mégis csak ez adta az interjú apropóját. Reeves-ről tudni kell, hogy szereti saját maga végrehajtani a kaszkadőrmutatványokat is, és Colbert kérdésére, miszerint mi volt a filmben elkövetett legőrültebb mutatványa, csillogó szemmel mesélte el, hogy mintegy hússzor ugrott le egy 46 emeletes épület tetejéről.

Leugrani egy épületről... Úgy 46 emeletre tippelek. Ez a Mátrix és Lana Wachowski, természetes fényre van szükséged, és valósághűen akarod csinálni. Persze vannak drótok. Szóval, Carrie és én megfogtuk egymás kezét, és leugrottunk az épületről. Körülbelül tizenkilenc-húsz alkalommal csináltuk meg."

Miközben a stúdióközönség hüledezett, Reeves folytatta, hogy milyen érzés a szakadékba bámulni.

Mire odaértem, a pulzusom egy kicsit megemelkedett. De aztán az első alkalom után már nem is gondolsz a félelemre. Meg kell birkózni vele, magadba szívni, aztán csak ott lenni és csinálni... és mi ezt tettük. És fantasztikus volt! El tudod képzelni, hogy leugorj egy épületről?

A mutatványt, amelyre a színész utalt, San Franciscóban forgatták 2020-ban, ám a rajongók által készített felvételek később felkerültek az internetre. Ezen Reeves és Carrie-Anne Moss pontosan úgy ugrottak le egy felhőkarcolóról, ahogyan azt a műsorban a színész elmesélte. Biztonsági hámot viseltek,  és nem engedték el egymás kezét, majd leugrottak. A mutatvány végeztével felhúzták őket, majd kezdődött minden elölről.

Amikor Colbert megkérdezte Reevest, hogy bungee jumpingolt-e valaha, a színész így válaszolt:

Nem, mert félek tőle. Nem akarom megtenni.

(Forrás: Collider és Uproxx)

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.