Keanu Reeves szégyenlős kisfiúként találkozott Sonny Chibával

A japán harcművész és színész legenda múlt héten hunyt el koronavírusban. Egy 2017-es videó örökítette meg Keanu Reeves és Sonny Chiba felejthetetlen találkozását.

Sonny (eredetileg Shinichi ) Chiba, japán színész és harcművész legenda  augusztus 19-én hunyt el koronavírusban, 82 évesen. A szélesebb közönség a Kill Bill Hattori Hanzójaként ismerhette, illetve a Halálos iramban: Tokiói hajszából. 

Chiba Ójama Maszutacu koreai származású karatemesternél, az első full-kontakt karate, a kjokusin karate alapítójánál tanult, feketeöves mesterként végzett. Szintén fekete öves mestere volt a nindzsucunak, shorinji kempónak, kendónak és a gódzsú-rjú karaténak. Színészi karrierjét az 1960-as évek elején kezdte, a nemzetközi áttörést az 1974-es The Street Fighter című filmje hozta meg neki. Quentin Tarantino is ezzel a filmjével, illetve két folytatásával kedvelte meg Chibát, a Kill Billben Hattori Hanzo karakterével hajtott fejet a legenda előtt.

 

Chibának azonban van egy másik nagy rajongója Hollywoodban, méghozzá Keanu Reeves, aki a John Wick második részének népszerűsítése során találkozhatott vele. A 2017-ben készült interjú közben egyszer csak besompolyog a díszletek mögül Chiba, Reeves pedig akár egy szégyenlős kisfiú, zavarba jön, amikor meglátja. A harcművész is roppant rokonszenves, megjelenése és beszéde alapján nem is gondolnánk, hogy egy valódi legenda.

 

A Twitteren hamar népszerűvé vált a felvétel, a rajongók részvéttel adóztak Sonny Chiba előtt, a videót pedig egyikük nemes egyszerűséggel csak "kurvára imádnivalónak" nevezte. Egy másikuk ezt írta:

Keanu vitathatatlanul a legnagyobb élő akciósztár, és amint meglátta Chibát, úgy reagált, mintha most találkozott volna a Mikulással. Jelzi, hogy ez a csávó a valaha volt egyik legjobb.

(Forrás: Uproxx)

Címlapkép: Chesnot/Getty Images