Készen áll rá Christopher Nolan, hogy ledobja az atombombát

Robert Oppenheimer fizikus szemszögéből mutatja be a 2. világháború sorsfordító fejezetét.

A Deadline értesülései szerint a Tenet rendezője következő filmjében az atombomba születését fogja feldolgozni, fókuszban J. Robert Oppenheimer elméleti fizikussal.

A hír nem csak azért érdekes, mert azt is jelentheti, hogy a rendező a Tenet időkavarása után egy „hagyományosabb” dramaturgiájú filmet készíthet (bár a 2. világháború egy fejezetét már feldolgozta a Dunkirkben), de azért is, mert egyelőre nem áll stúdió a projekt mögött. Nolannek ugyan nem volt kizárólagos szerződése a Warner Bros.-szal, de a Disney-nek forgatott A tökéletes trükköt leszámítva minden filmjét náluk készítette el. Tavaly decemberben azonban a Warner bejelentette, hogy az összes 2021-es nagy címét a mozipremierrel egy időben streamelhetővé teszi, és erről nem is egyeztettek az alkotókkal. A Tenetet ekkorra már bemutatták, így Nolant nem érintette a döntés, mégis annyira felháborodott rajta, hogy nyilvánosan ment neki a Warnernek.

Forrás: Getty Images (Robert Alexander)

Minden bizonnyal ennek a nézeteltérésnek köszönhető, hogy a rendező az új forgatókönyvét elküldte az összes nagy stúdiónak a Sonytól a Universalon át a Paramountig. És annak ellenére, hogy Nolan felesküdött a mozis disztribúcióra, a források szerint még a streamingszolgáltatók is beszállhatnak a licitbe, hiszen pl. a Netflix is moziba szokta küldeni a kiemelt saját filmjeit.

Az atombombás projektről részleteket még nem tudni, de a Deadline úgy értesült, hogy Nolan egyik visszatérő színésze, Cillian Murphy (Eredet, Dunkirk, A sötét lovag) szerepet kaphat majd benne.

via: Deadline