Ki hitte volna? Spielberg már megint Tom Hanksszel forgat filmet

The Post helyett The Papers lesz a címe az 1971-es vietnami háború titkos jelentéséről szóló filmnek.

Egy rakás sztár csatlakozott korábban The Post, jelenleg The Papers címen futó, új Spielberg-film stábjába - írja a Variety. Név szerint:  Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Carrie Coon, Jesse Plemons, David Cross, Alison Brie, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Michael Stuhlbarg, és Zach Woods.

Legújabb közös produkciójuk témája a Pentagon-ügyirat lesz. Ez az eset 1971-ben történt, amikor egy Daniel Ellsberg nevű katonai elemző kiszivárogtatta a New York Timesnak azokat a titkos jelentéseket, amiket a Pentagonban állítottak össze a vietnami háború eseményeiről. Az amerikai bíróság azonban megtiltotta a Timesnak az iratok további publikálását, ekkor azonban a Washington Post kiadója is a Times mellé állt, és a pereskedést is vállalva megjelentették az eltitkolt jelentéseket. Hanks a Washington Post szerkesztőjét, Ben Bradlee-t alakítja a filmváltozatban, Meryl Streep pedig a Post lapkiadóját, Kathrine Grahamet.

Tom Hanks és Steven Spielberg korábban együtt dolgoztak a Ryan közlegény megmentésén, a Kapj el, ha tudsz!-on, a Terminálon és a Kémek hídján, valamint Az elit alakulaton és annak testvérsorozatán, a The Pacific - A hős alakulaton is.