Kiderült, mikor érkezik az Avatar 3.

Mivel a második rész is rengeteget csúszott, nem lehetett biztosra venni a korábban bejelentett premierdátumot – egészen mostanáig.

James Cameron ugyanis nemrégiben új infókat árult el az öko sci-fi franchise közelgő, harmadik és negyedik részéről. Ennek keretében megnyugtatta a rajongókat, hogy a harmadik filmmel minden a tervek szerint halad, így semmi nem állhat a 2025 decemberi premier útjába. Az Avatar 3-at egyébként már azelőtt elkezdték forgatni, hogy a második részt, az Avatar – A víz útját 2022. december 15-én bemutatták.

A kvázi párhuzamos forgatásra azért volt szükség, hogy a karakterek életkora stimmeljen a későbbi filmekben is (emiatt egyébként már az Avatar 4-hez is forgattak jeleneteket). „Az Avatar – A víz útja produkciós munkálatai közben már vettünk fel mind motion capture, mind élőszereplős jeleneteket a harmadik filmhez, sőt, még a negyedikhez is,

mivel utóbbi rész közben lesz egy nagy időugrás a hőseink életében,

ami főleg a gyerekszereplők szempontjából lényeges” – mesélte a People magazinnak Cameron.

Avatar - A víz útja. Forrás: Fórum Hungary


A direktor azt is elárulta, hogy 6 év fog eltelni az Avatar 4. szóban forgó két jelenete között, majd hozzátette: „A harmadik rész sokkal gördülékenyebben megy, mint a második, hiszen akkor a pandémia közepén voltunk, ami megszakította a munkálatokat, szóval az egészet rebootolnunk kellett.

Az egész nagyon küzdelmes volt.”

Az Avatar-franchise-nak lesz egyébként ötödik része is – ennek még nem kezdődött el a forgatása. De mivel az Avatar 3. bemutatóját a Disney a premiernaptára optimalizálása miatt korábban jelentősen elhalasztotta, a negyedik filmet 2029-ben, az Avatar 5-öt pedig csak 2031 decemberében fogják bemutatni.

Ez utóbbi pontosan 22 évvel lesz azután, hogy a nézők először találkozhattak Pandora világával a 2009-ben debütált első Avatarban.


(via Far Out Magazine)

 

Teszteld a tudásod!

Vajon mennyit tudsz az Avatar világáról? - KVÍZ

A napokban került a mozikba minden idők talán legsikeresebb filmje, az Avatar folytatása, az Avatar - A víz útja, amely újra egy fantasztikus világba visz el minket - de mennyit tudsz erről a világról te, kedves olvasó?

Tovább