Kitalálod elsőre, melyik színésznő gyilkolt legtöbbször a filmekben?

Sigourney Weaver? Uma Thurman? Vagy esetleg Milla Jovovich?

Évtizedek óta léteznek olyan filmek és franchise-ok, amelyek lubickolnak a véget nem érő brutalitásban, melynek eredményeképpen a főszereplők jelentős számú gyilkosságot követelnek el. Gondoljunk csak az olyan akciósztárokra, mint Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger, akik egyenként is több száz emberrel végeztek a filmvásznon az évek során – bár a csúcstartó Samuel L. Jackson 1734 filmbéli gyilkossággal. A legtöbbet gyilkoló színészek toplistáját érdekes módon főként az akciófilmekben nyújtott alakítások befolyásolják, nem pedig a horrorok.

A listán a férfi akcióhősök dominálnak, mindössze egyetlen nő került be a TOP10-be: Milla Jovovich 1299 gyilkossággal – ami rögtön a második helyre katapultálta őt!

Forrás: Intercom

 

A színésznő, aki Az ötödik elem című sci-fi főszereplőjeként vált ismertté, a nálunk A kaptár néven futó Resident Evil franchise-nak köszönhetően lett a mozifilmes világ leghatékonyabb gyilkosa. Korábban egy Variety-interjúban azt nyilatkozta, hogy mielőtt elvállalta a főszerepet a legelső, 2002-es Resident Evilben, Sigourney Weaveren kívül alig akadt olyan női akcióhős, akire felnézhetett volna. Annak viszont örül, hogy ma már egyre több női akciósztár látható a mozikban.

Íme a legtöbbet gyilkoló akciósztárok listája:

(via faroutmagazine.co.uk)