Kokainozó medvéről forgatna Elizabeth Banks – felrobbant az internet!

Óriási népszerűségnek örvend a színésznő igaz történeten alapuló filmterve, amelyben egy szerencsétlen medve elpusztult, miután megdézsmálta egy pórul járt repülős drogfutár kokainszállítmányát.

Pár napja derült ki, hogy Elizabeth Banks Cocaine Bear címmel forgatna filmet a Universal stúdiónak, olyan nagynevű producerekkel, mint Phil Lord és Chris Miller, akik korábban A Lego kaland 1-2-n és a Solo első verzióján is együtt dolgoztak. A készítők eddigi filmográfiája alapján ez az új medvés vígjáték nem a Ted 1-2 spin offja lesz (bár tény, hogy abban is szerepelt kokainozó maci), hanem egy 1985-ös, megtörtént eset, amikor egy 80 kilós fekete medve kokaintúladagolásban pusztult el a Georgia állam északi részén fekvő Chattahoochee nemzeti parkban, miután kinyitott és megdézsmált 40 darab kokaint tartalmazó műanyagládát.

A helyi rendőrség akkori közlése szerint a többládányi kábítószer Andrew Thornton, az ismert drogcsempész által vezetett Cessna típusú kisrepülőből hullott ki, amellyel Thornton és a társa Kolumbiából csempészett be kábítószert az Egyesült Államokba. A drogfutár egyébként meg is halt az 1985. szeptember 11-i csempészakció során, miután golyóálló mellényben, Gucci cipőben és éjjellátó szemüvegben akkora súlyú felszereléssel ugrott ki a repülőből, hogy azt már nem bírta el az ejtőernyője. A holttestét a Tenessee állambeli Knoxville szomszédságában találták meg. 40 (más források szerint 31) kilogrammnyi kokain volt nála egy katonai málhazsákban, akkor árfolyamon számítva 15 millió dollár értékben, valamint 4500 dollárnyi készpénz, néhány dél-afrikai aranyérme, illetve pár kés és két pisztoly.

Természetesen több sem kellett az internet népének, máris számos mém készült a kokaintúladagolásban elpusztult mackóról. Itt például Oprah Winfrey nem Meghan Markle-lel és Harry herceggel készít interjút, hanem a medvével:

Néhányan már egy komplett Cocaine Bear filmes univerzumról álmodoznak, akciófigurákkal, videójátékokkal, Netflixes animációs sorozattal és Halloweenkor felvehető medvemaskarával:

De felmerült egy Marvel-film ötlete is, ahol a mackó összecsap a mokány Hulkkal:

És már azzal is viccelődnek, hogy a bekokainozott medvét Donald Trump szakállas fiának, Donald Trump Jr.-nak kellene alakítania, akinek már volt kábítószerrel való visszaéléses ügybe korábban:

De előkerült Alfred Molina képe is, aki a Boogie Nightsban tényleg úgy nézett ki, mint egy bekokainozott mackó:

(via Uproxx.com)