Lady Gaga lesz a következő Ridley Scott-film főszereplője

Ő alakítja Patrizia Reggianit, a Fekete özvegyet, akit 1997-ben ítéltek 26 év börtönre dúsgazdag exférje, a Gucci-örökös megöletéséért.

Bár Ridley Scott már 81 éves, a munkakedve lankadatlan: a Raised By Wolves című, robotos sci-fi sorozat mellé bevállalt egy krimit is, Mother Monster címmel. A 2012 óta keringő filmterv főhősnője az a Patrizia Reggiani, akit 1997-ben ítéltek 26 év börtönre, miután 1995-ben egy bérgyilkossal megölette exférjét, Maurizio Gucci olasz divatcézárt, a Gucci divatház örökösét. A Fekete özvegynek gúnyolt asszonyt a tervek szerint Stefani Joanne Angelina Germanotta, ismertebb nevén Lady Gaga fogja alakítani.

Lady Gaga a 60. Grammy-díjátadón a Madison Square Garden-ben, 2018. január 28-án (fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

 

Patrizia Reggiani 1973 és 1985 között volt Maurizio Gucci felesége. A férfi 1993-ban 170 millió dollárért adta el a bahreini Investcorp.-nak a Gucci-részesedését, két évre rá viszont egy merénylő lelőtte. A vád szerint a bérgyilkost Reggiani fogadta fel 500 millió líráért, mert nem tudott beletörődni, hogy a férje annak idején elhagyta őt egy fiatalabb nő kedvéért, és ezzel elvesztette magas társadalmi státuszát is. Reggiani viszont végig tagadta a vádakat, szerinte ugyanis a többi vádlott (köztük egy bizalmába férkőzött kártyajós, akit 19 év börtönre ítéltek) összeesküdött ellene.

Maurizio Gucci sírja a St. Moritz-i Gucci-villa mellett (forrás: Blick/RDB/Ullstein Bild via Getty Images)

 

Patrizia Reggiani végül 2016-ban szabadult, jó magaviselete miatt csak 18 évet kellett ülnie 26 helyett. Elvileg már 2011-ben enyhébb büntetést kaphatott volna egy börtönből kijárós munkával, de ezt akkor visszautasította azzal az indokkal, hogy ő életében még soha egyetlen napot nem dolgozott. 2000-ben öngyilkosságot kísérelt meg: fel akarta akasztani magát a cipőfűzőjével. Szabadulása után milliókat kapott: a válásakor milliós összegű életjáradékban állapodott meg a volt férjével, amit a börtönévei alatt nem kapott meg, a szabadulása után pedig pereskednie kellett a pénz miatt a saját lányaival, Alessandra és Allegra Guccival. A nagyjából 5,9 milliárd(!!!) forintos összeget végül 2017-ben megítélte neki a bíróság. Egyszóval akármelyik szakaszt is filmesíti meg Ridley Scott Patrizia Reggiani életéből, biztosan nem fog a néző unatkozni! (via IndieWire.com)