Lars von Trier az Instagramon keres barátnőt és múzsát

A Parkinson-kórral diagnosztizált dán rendező szerint ő egészen elbűvölő partner tud lenni.

A provokatív filmjeiről ismert Lars von Trier utoljára 2018-ban jelentkezett nagyjátékfilmmel (ez volt A ház, amit Jack épített), majd 2022-ben leforgatta A Birodalom című kórházas tévésorozatának harmadik évadát. Közben érkezett a hír arról, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bill.mrk.lars (@bill.mrk.lars) által megosztott bejegyzés

Azóta nem nagyon lehetett róla hallani, most viszont megosztott egy videót az Instagramon, amelyben bejelentette, hogy "barátnőre és múzsára" vágyik, és várja az emailcímén a jelentkezőket. A következőket mondja az angol felirattal ellátott dán nyelvű videóban, ahol már látható a betegsége miatti remegése:

"Nem tudom, ezúttal mibe rángatom bele magam. Mielőtt belekezdenék az önreklámba, hadd tisztázzak néhány dolgot. 67 éves vagyok. Parkinson-kórban, kényszerbetegségben, és egy jelenleg kontrollált alkoholizmusban szenvedek. Egyszóval, egy kis szerencsével még van bennem néhány tisztességes film. Mindezt egy régimódi hirdetésnek szánom, ahol én, anélkül hogy a közösségi médiáról bármi fogalmam lenne, egy barátnőt/múzsát keresek. És minden nyafogásom ellenére továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy egy jó napon, a megfelelő társaságban egészen elbűvölő partner tudok lenni. Köszönöm a végtelen türelmeteket."
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bill.mrk.lars (@bill.mrk.lars) által megosztott bejegyzés

A dán direktor korábban kétszer volt házas: 1987 és 1995 között Cæcilia Holbek rendező, 1997 és 2015 között pedig Bente Frøge rendező volt a felesége.

2017-ben Björk zenész és színésznő, akit a Trier-féle Táncos a sötétben főszereplője volt, szexuális zaklatással vádolta meg a filmrendezőt, azt állítva, hogy amikor többször is visszautasította őt, Trier „duzzogott, megbüntetett, és egy lenyűgöző illúzióhálót hozott létre a stáb számára, ahol engem állított be a nehéz esetnek."

Ezek Lars von Trier filmjeinek legsokkolóbb pillanatai

A filmfesztiválok hírhedt provokátora soha nem okoz csalódást.

Még több Lars von Trier

 

Von Trier tagadta a vádakat, később pedig egy interjúban külön kitért rá:

"Tudja, az újságírók 90 százaléka, akikkel beszéltem, úgy véli, hogy zaklattam Björköt, de ez nevetséges, mert én tagadtam, de azt senki sem írta le. Mert a jó sztori az, ha azt írják, hogy zaklattam őt. És ez nem így van. Hozzáértem, ez igaz. Minden színésznőmmel ezt tettem. Mert nagyon intenzív munkát végzett: sikoltozott, rosszul volt... szóval nyilván megöleltem. De ha ő azt gondolja, hogy egy ölelés zaklatás, akkor azt hiszem, hogy nem leszek képes úgy érvényesülni, hogy ne érintsem meg a színészeimet. Szerintem nem rossz helyen értem hozzá."

via: The Independent