Leforgatják A legyek ura lány-verzióját

A Warner Bros megszerezte a jogokat William Golding ikonikus művének, A legyek urának megfilmesítésére, de van itt egy csavar: a gyerekek, akik egy lakatlan szigeten rekednek, mind lányok lesznek.

Először 1963-ban filmesítették meg a regényt Peter Brook rendezésében, majd 1990-ben is készítettek egy filmet, ekkor Harry Hook volt a rendező, és most Scott McGehee és David Siegel veselkedne neki a dolognak.

A rendezőpáros olyan filmeket hozott tető alá, mint a 2012-es Maisie tudja (Onata Aprile, Julianne Moore), vagy a Szavak és érzések (Juliette Binoche, Richard Gere). McGehee és Siegel nagyszerűen értenek a traumatikus érzések, drámák ábrázolásához, és erre a képességükre szükségük is lesz A legyek ura harmadik filmes verziójának elkészítésekor. Saját bevallásuk szerint nagy rajongói a Brook-féle filmfeldolgozásnak, de azt gondolják, hogy itt az ideje a sztori modernizált változatának leforgatására. A Warner Bros-nak sok idejébe telt, míg végre megszerezte a jogokat a film elkészítéséhez, de most sikerült, és rögtön el is kezdik írni a forgatókönyvet.

„Nagyon ragaszkodni akarunk a könyvhöz, és egy korrekt adaptációt szeretnénk készíteni, de az volt az ötletünk, hogy fiúk helyett lányokkal csináljuk meg” - nyilatkozta Siegel a Deadline-nak. „Ez egy időtlen történet, és különösen időszerű manapság, az interperszonális konfliktusok és a zaklatások (bullying) korában.”

McGehee így nyilatkozott a készülő filmről: „Nagy várakozások előzik meg, és megragadják az alkalmat, hogy a témát úgy dolgozzák fel, ahogy előttük senki más: a fiúszereplők helyett lányokkal, ami segíthet a történetet más szemszögből láttatni, megújítani. Szakítanak a hagyományokkal, azzal, ahogy az emberek a fiúkról és az agresszióról gondolkodnak.”

via Deadline