Letartóztatták Shia LaBeoufot saját anti-Trump installációja előtt

A színészt a #He Will Not Divide Us elnevezésű művészeti projektjének livestream kamerája elől vitték el bilincsben a rendőrök New Yorkban.

Shia LaBeouf elindított egy Trump-ellenes művészeti projektet, és viszonylag gyorsan balhé lett belőle. A projektet négyévesre, illetve Trump elnökségének végéig tervezi, lényege, hogy a New York-i Mozgókép Múzeum előtt felállított kamera előtt bárki elmondhatja, mantrázhatja a HE WILL NOT DIVIDE US (Nem fog minket megosztani) mondatot annyiszor, ahányszor kedve van. 

A projektet kezdettől fogva nagy érdeklődés övezi, ám szerda este egy férfi azt a mondatot mondta a kamerába, hogy “Hitler did nothing wrong”, vagyis „Hitler nem csinált semmi rosszat”, mire a mellette álló LaBeouf meglökte őt. Az inzultus után a színészt bilincsben vitték el a rendőrök - írta meg a Guardian.

A történtek körülményei viszonylag homályosak: pár Twitter-üzenetből és egy videóból az rajzolódik ki, hogy több szélsőséges fiatal is összegyűlt, majd LaBeouf odament, hogy a tiltakozókat megvédje tőlük. Valószínűleg ekkor került sor az összetűzésre, aminek eredményeként letartóztatták a színészt.

Itt lehet élőben követni az eseményeket.

Shia LaBeouf számos hollywoodi kasszasikerben szerepelt már (Transformers-filmek), de 2012-ben valami történt vele, és egyre furább dolgokat kezdett produkálni, pl  A nimfomániás c. film premierjén egy papírzacskóval a fején jelent meg a vörösszőnyegen, a zacskóra azt írta, hogy „I am not famous anymore”, vagyis "Nem vagyok többé híres".