Mads Mikkelsennek két napja volt rá, hogy eldöntse, átveszi-e Johnny Depp szerepét

Miután Deppet kirúgták a Legendás állatok-franchise-ból, Mikkelsen lett helyette Gellert Grindelwald.

Nemrégiben mutatták be a Legendás állatok Dumbledore titkai alcímű harmadik részét, amelyben Johnny Depp után már Mads Mikkelsen játszotta el a Harry Potter-univerzum Voldemort előtti rettegett sötét varázslóját, Gellert Grindelwaldot. Deppet a Warner Bros hivatalosan "felkérte", hogy hagyja el a franchise-t, de nyilvánvalóan kirúgták, miután a színész 2020 novemberében elvesztette a The Sun elleni rágalmazási perét, amelyet azután indított, hogy az újság "feleségverőnek" nevezte a színészt volt felesége, Amber Heard állításai alapján. Depp azóta is tagadja a vádakat.

A The Hollywood Reporternek adott új interjújában Mikkelsen  felidézte, hogy

a producerek mindössze két napot adtak neki, hogy döntsön Grindelwald szerepéről.

"Elég kaotikus volt" – mondta a színész, visszaemlékezve, hogy menten végignézte a két filmet, majd elolvasta a Dumbledore titkai forgatókönyvét, amit egyébként nagyszerűnek talált.

Forrás: InterCom

 

Nem akarsz lemásolni semmit, amit (Depp) csinált – az kreatív öngyilkosság lenne. Még ha (egy szerepet) tökéletesen is alakítottak, a sajátoddá akarod tenni. De attól még valamiféle hidat kell építened az előzőekhez.

Mikkelsen tisztázta egy korábbi interjúban tett megjegyzéseit is, amelyben azt mondta, hogy beszélni akart Depp-pel, ám ezt a kijelentését szerinte túlságosan felfújta a sajtó.


"Nem úgy értettem, hogy "Ó, kérem, hadd beszéljek vele". Jó lett volna érintkezni, úgyszólván "kitakarítani a szobát". Talán a jövőben találkozom vele".

Depp és Heard botrányos válásának még rondább utóélete épp a napokban érkezett új fejezethez: épp most folyik Virginiában a tárgyalása annak a rágalmazási pernek, amit Depp indított, válaszul a feleségverés vádjára, ami pillanatok alatt tönkretette a karrierjét. Mindkét fél ártatlannak vallja magát és a másikat állítja be szörnyetegnek, és rendre egyre durvább részletekkel állnak elő.

(Forrás: NME)