Már a hatvanas években lett volna női James Bond

Ám végül maga a 007-es megalkotója fúrta meg az ötletet.

Lashana Lynch volt az első, aki nőként viselte a 007-es ügynök titulust, a 2021-es Nincs idő meghalni című filmben, korábban ugyanis ezt a tisztséget mindig férfiak játszották. Ám mielőtt elkészült az első James Bond-film, az 1962-es Dr. No, és Sean Connery magára öltötte volna a szerepet, már szó volt arról, hogy minden idők legismertebb (fiktív) titkos ügynöke nőként jelenik meg a vásznon.

Gregory Ratoff producer vetette fel az ötletet, hogy az első Bond-regény, a Casino Royale filmváltozatában Susan Hayward alakíthatná a 007-est.

Az 1950-es évek közepétől számtalan ismert színészt megkerestek [Bond szerepére]. Gregory Ratoffnak az a megdöbbentő ötlete támadt, hogy Bondot egy nő, Susan Hayward játssza. Ian több lehetőséget is bedobott Richard Burtontől („Szerintem Richard Burton lenne a leges legjobb James Bond”), James Stewarton át („Egyáltalán nem bánnám, ha ő lenne Bond, ha tudna egy kicsit angol akcentussal beszélni”), James Masonig („Lehet, hogy vele kell beérnünk”).

írja Nicholas Shakespeare a hamarosan (angol nyelven) megjelenő életrajzi könyvében, melyet James Bond megalkotójáról, Ian Flemingről írt. Az eredeti elképzelés az volt, hogy annyira hihetetlen ez a figura, hogy

akár lehetne nő is Jane Bond néven.

Az író azonban nagyon nem akarta, hogy nő legyen a karakteréből, és Richard Burtont preferálta a szerepre, aki viszont visszautasította.

Ez is érdekelhet

James Bond megalkotója szerint egy tökéletes James Bond van, és az nem Sean Connery

Ian Fleming, az eredeti regények szerzője nem Sean Conneryt akarta a 007-es szerepére.

Tovább

 

Fleming nem rajongott Conneryért sem, mivel a színész nem beszélte a brit angolt. Fleming az első találkozáskor kijelentette:

Egyáltalán nem ilyennek képzelem Bondot, én egy elegáns férfit akarok, nem egy ilyen durva fickót.

Végül az idő nem őrt igazolta, Sean Connery ikonikus lett a szerepben, és összesen öt kanonikus és egy kánonon kívüli filmben játszotta el Bondot.

A puszta önbizalom sugárzott belőle. Úgy járt-kelt, mint a legarrogánsabb fenegyerek, akit valaha láttam

- mondta Conneryről Barbara Broccoli producer.

 

(via Variety)