Már az előzetes alapján gyűlölik a rajongók Dwayne Johnson Black Adamjét

Csalódottságukkal elárasztották a közösségi médiát.

Október 20-án mutatják be a magyar mozik a Warner/DC új szuperhősfilmjét, a Black Adamet, amelyben Dwayne Johnson játssza a címszerepet, azaz azt az „anti-Shazamot”, egy több ezer éves, egyiptomi istenek erejével rendelkező (anti)szuperhőst, aki az emberek segítése helyett inkább saját céljaira használja szupererejét, vagyis a SHAZAM!-hatalmat (erről itt írtunk korábban részletesebben).


A filmhez most jött ki az első teljes hosszúságú előzetes, ami egyrészt árnyalja a képet, hiszen a képregényektől eltérően itt pont azt láthatjuk, hogy Black Adamet választás elé állítja az élet, és esélye lesz antihősből igazi szuperhőssé válnia. Másrészt viszont a keményvonalas rajongók egy emberként keltek ki a trailer ellen. „Ma kijött a Black Adam előzetese, és most

a csalódásom mérhetetlen, a napom pedig tönkre van téve”

– írta ki valaki a Twitterre.

„A Black Adam-trailer nagyon jól indult, aztán a szemem előtt zúzódott össze és égett porrá” – ért egyet egy másik felhasználó. Sokan kritizálják a film színpalettáját, ami egyesek szerint a 2010-es éveket idézi, mások pedig úgy vélik, túl sok lett a sárga szűrő. Megint más akkora ellendrukker, hogy már most a film bukását jósolja, a következő Morbiusnak nevezve az alkotást (Jared Leto szuperhősfilmje hatalmas bukta volt).


Azt is felvetik egy páran, hogy Black Adam sokkal jobb, amikor gonosz és ármánykodik, ahelyett, hogy beállna a világ megmentésén fáradozó szuperhősök sorába. „Nem is tudom, hogyan érzek pontosan ezzel kapcsolatban. Egy kicsit talán csalódott vagyok? Black Adam akkor a legjobb, amikor baljós és egy kicsit félelmetes” – írja egy rajongó. De olyan is van, aki az előzetes miatt inkább nem is akar a jövőben több képregény-adaptációt megnézni. Mi azért kíváncsian várjuk a filmet.


(via Independent)