Margot Robbie és Joaquin Phoenix együtt forgatják le a Pán Péter remake-jét?

Peter Pan and Wendy címmel jön az új élőszereplős Disney-mese, de a két sztár nem is Péter és Wendy lenne benne.

A Joker pénzügyi és kritikai sikerét, valamint Harley Quinn évek óta tartó népszerűségét most már nemcsak a Warner, de a Disney is szeretné pénzre váltani: Joaquin Phoenix és Margot Robbie lenne ugyanis a főszereplője egy valamikori újabb élőszereplős Disney-mesének, a Pán Péter remake-jének, ami egy ideje Peter Pan and Wendy munkacímen fut. Viszont a két sztár nem is Pán Pétert és Wendyt alakítaná a filmben, hanem másvalakiket!

Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Az új film ugyanis nem a szolgai másolata lesz az 1953-as Disney-mesének, mint amilyen az új Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin vagy az Oroszlánkirály volt, hanem félig reboot, félig folytatás, mint annak idején Steven Spielberg Hookja. A főszereplő ezúttal nem is Pán Péter lenne, hanem Hook kapitány, a megzavarodott, veszett hírű kardforgató, aki bosszút akar állni az örökifjú repkedő fiún, amiért levágta a kezét és megetette egy krokodillal! Smee itt is egy pufók, szürke szakállú fickó lenne, aki bármit megtenne a kapitányért, például elrabolják Wendy két testvérét, Johnt és Michaelt, hogy így csalják tőrbe a srácok cimboráját, Pán Pétert. Hookot a pletykák szerint Joaquin Phoenix alakítaná, Margot Robbie pedig Csingiling (más fordításban: Giling-Galang), a Pán Pétert és Wendyt segítő tündér lenne.

Fotó: Steve Granitz / WireImage / Getty Images

 

A Peter Pan and Wendy rendezője David Lowery lesz. Ő korábban már forgatott élőszereplős Disney-filmet, az Elliott, a sárkányt, amiben egy kisfiú a címbéli sárkánnyal bandázott – eredetileg ez egy 1977-es Disney-film volt, Peti sárkánya címmel. A forgatás áprilisban kezdődne Vancouverben és egészen augusztusig tartana, a kész film pedig nem a mozikban debütálna, hanem a Disney+ streaming szolgáltatón. (via Movieweb)