Mark Hamill megdicsérte a Star Wars-rajongó fiút, aki nem ütött vissza, amikor megverték

A kisfiú szerint az erőszak méltatlan egy Jedihez, Hamill nagyon büszke rá.

Minden elismerésem Aiden Vazqueznek a bátorságáért és bölcsességéért, amivel felül tudott kerekedni a nehézségeken. Nagyon büszke vagyok rád, amiért megmutattad, hogyan kell viselkednie egy Jedinek a való életben. Gratulálok, Aiden! Az Erő veled lesz. Mindig. Rajongód: MH

Ezt a Twitter-üzenetet írta ki nemrég Mark Hamill, miután az ABC-ről megtudta a hírt: súlyos sérüléssel került kórházba egy 10 éves kaliforniai kisfiú, aki nem ütött vissza, amikor az iskolában bántalmazták. Helyette csak annyit mondott:

Ez nem a Jedik útja.

Az ABC híroldala úgy tudja, az ötödikes Aiden Vazquezt hétfőn zaklatták az iskolatársai: arcon ütötték, gúnynevekkel illették, és még a táskáját is elvették. A fiú kórházba került, több öltéssel kellett összevarrni a szeme fölötti sérülést. Vazquez anyja, Lizette Casanova a Facebookon osztotta meg a fia történetét és a sérüléseiről készített képeket, hogy felhívja a figyelmet: az iskolában nem tudják garantálni a fia biztonságát. Ekkor derült ki az is, hogy a támadóinak mondott szavakat Aiden a Star Warsból idézte.

A kisfiút az anya elmondása szerint már tavaly is megverték az iskolában: úgy nekilökték a falnak, hogy megsérült az arca, és három helyen is össze kellett varrni. A Desert Hot Springs-i tankerület egyelőre nem kommentálta sem az iskolai bántalmazás hírét, sem Mark Hamill Twitter-bejegyzését, ami azóta már futótűzként terjed a neten. (via NME.com)