Másfél millió dollárra pereli saját ügynöksége a Trónok harca sztárját

Többek közt a Thor: Szerelem és mennydörgés (állításuk szerint) elmaradt jutaléka miatt, amely filmből ráadásul Lena Headey végül ki lett vágva.

A Troika nevű brit cég (amely 2020-ban nevet váltott, és azóta YMU-ként működik) azt akarja, hogy a bermudai születésű angol színésznő csak a Marvel-film után 500 ezer dollárt fizessen ki nekik, mert szerintük ennyi a produkcióval keresett gázsijának 7 százaléka, amely jutalék őket illeti. A Variety úgy tudja, Headey jeleneteit végül kivágták a Thor: Szerelem és mennydörgésből.

A fizetését attól még a színésznő minden bizonnyal megkapta, de kérdés, hogy milyen sikeresen képviselte őt az ügynöksége, ha ez megtörténhetett. Headey ráadásul még korábban azt nyilatkozta, hogy

azt a szerepet eleve úgy kapta, hogy Taika Waititi rendező személyesen kereste meg, így kétséges a cég közreműködése az ügyben.
Headey 2016-ban, a Trónok harca hatodik évadának premierjén. Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images


A sztár azt is elárulta, hogy több ügynökség is képviseli, és nem írt alá semmilyen, külön a filmre szóló megállapodást a YMU-val, akiket egyébként 2020 májusában (miután személyes ügynöke, Michael Duff távozott a cégtől) ott is hagyott. Sőt, nemcsak a Marvel-filmmel kapcsolatban nem írt alá semmit, hanem általános szerződést sem kötöttek: csupán szóbeli megállapodás alapján dolgoztak együtt, miután Headey-nek még a kilencvenes évek végén Duff lett az ügynöke.

Az ügynökség a Thor-filmen kívül egyebek mellett a 9 Bullets című thriller és a Rita című sorozat után is le akarja húzni a színésznőt, aki azt állítja: a film esetén sem tárgyalt a nevében sem a cég, sem Duff, a széria pedig nem valósult meg, csupán a pilot epizód készült el belőle, amivel ő maga 325 ezer dollárt keresett, a YMU pedig megkapta az ez után járó 22 750 dollárt. A cég ehhez képest 650 ezer dollárt szeretne a Rita és 300 ezret a 9 Bullets után (az összes tétel, ami miatt perelik, nagyjából másfél millió dollárra rúg), és szerződésszegéssel vádolják a sztárt.


(via Variety)