Matt Damon már majdnem visszavonult – ekkor hívta fel Christopher Nolan

Az 52 éves sztár megígérte a feleségének, hogy most már tényleg tart egy kis szünetet, de csak félig jött be a terv.

Matt Damon az elmúlt pár évben nem sokat pihent: szerepelt a Nike-ről szóló Air – Harc a legendáértban (amelynek producere is volt), Az utolsó párbajbanban (amelynek producere és forgatókönyvírója volt) és a Stillwater – A lányom védelmébenben, de láthattuk cameózni a Thor: Szerelem és mennydörgésben is. Meg is beszélte a feleségével, hogy „szabadságot vesz ki”, azaz egy ideig nem forgat filmet – így bajba is került, amikor Christopher Nolan felhívta, hogy felajánlja neki Leslie Groves tábornok szerepét az Oppenheimerben.

 

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

No de hogyan tudta akkor eljátszani az 52 éves sztár Groves tábornokot „az atombomba atyjáról”, J. Robert Oppenheimerről szóló filmben anélkül, hogy megszegte volna az adott szavát? Kiderült egy friss interjúból, amit az Entertainment Weekly Around the Table című műsorban adott, ahol a film, többi főszereplője, Cillian Murphy, Emily Blunt és Robert Downey Jr., valamint Christopher Nolan rendező is részt vettek:

Ez most kamunak fog hangzani, de valójában igaz. Nem akarok túl személyes lenni, a lényeg annyi, hogy a feleségemmel részletesen megbeszéltem, hogy szabadságolom magam. Szerepeltem a Csillagok közöttben, aztán Chris néhány film erejéig talonba rakott, így nem forgott a nevem a produkcióiban. De valójában egy párterápián már megbeszéltem – és ez tényleg így történt! –, hogy az egyetlen kibúvó a szabadságom alól az, ha Chris Nolan felhív. Ez persze anélkül történt, hogy tudtam volna, hogy dolgozik-e egyáltalán valamin vagy sem, mert az ilyesmit soha nem mondja el. Aztán egyszer csak úgy a semmiből felhívott...

Cillian Murphy-nek Matt Damonhoz hasonlóan fogalma sem volt róla, hogy Nolan írt egy filmforgatókönyvet Oppenheimerről, egészen addig, amíg a rendező fel nem hívta azzal, hogy nem érdekli-e a címszereplő fizikus szerepe.

Chrisnek ez a munkamódszere, hogy csak úgy a semmiből felhív. Őszintén szólva fogalmam sem volt erről az egészről. Elmondta, hogy Oppenheimerről készít filmet, és azt mondta: »Szeretném, ha te játszanád Oppenheimert!« Le kellett ülnöm. Eléggé fejbe kólintott.

Nolan a beszélgetés során maga is elismerte, hogy szokása előzetes figyelmeztetés nélkül felhívogatni embereket, hogy szerepeket ajánljon nekik. Csakhogy van a módszerének egy komoly hátulütője is, mert így már nem tudja csak úgy felhívni a barátait és kollégáit, hogy menjenek el vacsorázni, mert minden egyes alkalommal, amikor felveszik a telefont, azt várják, hogy valami nagy horderejű dolog jöjjön... (via EW.com)