Megfojtott virágok: eredetileg egészen más lett volna Leonardo DiCaprio szerepe

És a sztár a forgatókönyv első változatával sem volt elégedett.

A színész immár hetedik alkalommal játszott Martin Scorsese-filmben, ám nem sokon múlt, hogy a legutóbbi együttműködés, a Megfojtott virágok ne jöjjön össze. A történelmi drámában DiCaprio Ernest Burkhartot alakítja, azt a férfit, aki feleségül vesz egy Mollie nevű nőt, aki az oszázs indián törzs tagjaként hatalmas olajvagyonon csücsül, így veszélybe kerül az élete, mivel az 1920-as években elképesztő mértékű sorozatgyilkosság indult a pénzük miatt az oszázsok ellen.

Az eredeti tervek szerint azonban a színész Tom White-ot, azt az FBI-ügynököt alakította volna,

akit az akkoriban alakuló ügynökség teljhatalmú vezetője, J. Edgar Hoover küldött Oklahomába nyomozni az egyre növekvő számú oszázsgyilkosságok ügyében.

DiCaprio a filmben. Forrás: UIP-Duna Film


Eric Roth forgatókönyvíró egy podcastben elmesélte, hogy sokat vitatkozott a karakterről DiCaprióval, ami végül azt eredményezte, hogy a fókusz az FBI-ügynökről (aki az eredeti David Grann-tényregénynek, amin a film alapul, még a főhőse volt) átkerült Ernest figurájára, és maga White csak akkor tűnik fel, amikor már 2 óra lement az egyébként eposzi hosszúságú, 3 és félórás filmből.

Tom White-ot Leonardo DiCaprio helyett Jesse Plemons játszotta el, aki állítólag a Jordan Peele-féle Nem egyik szerepét mondta vissza a Scorsese-opus miatt (ő lett volna az a karakter, akit végül Steven Yeun formált meg). Ernest főhőssé választása pedig azt eredményezte, hogy a nézőpont – egyúttal Scorsese szándékainak megfelelően – közelebb került az oszázsokhoz, mivel a beházasodással a férfi gyakorlatilag családtaggá vált a törzsben.

A bűncselekmények krónikája mellett pedig ennek köszönhetően a Megfojtott virágok filmverziója egy elátkozott szerelem története is lett, mivel a cselekmény egyik központi szála Mollie és Ernest kapcsolatának alakulását mutatja be.


(via Independent)

 

Ismerd meg a film alapjául szolgáló brutális igaz történetet!

Ez a Megfojtott virágok mögött álló brutális igaz történet

Ismerd meg a Martin Scorsese történelmi eposza alapjául szolgáló sötét és véres igazságot!

Tovább