Meghalt Alan Arkin, A család kicsi kincse Oscar-díjas sztárja

A népszerű karakterszínész, akinek a pályája nem kevesebb mint hét évtizedet ölel át, 89 éves volt. Carlsbadi, kaliforniai otthonában hunyt el.

„Apánk különlegesen tehetséges természeti erő volt,

mind művészként, mind emberként. Szerető férj, apa, nagy- és dédapa, akit mindannyian csodáltunk, és nagyon fog hiányozni” – tudatták a szomorú hírt Alan Arkin fiai, Adam, Matthew és Anthony a People magazinhoz eljuttatott közleményben.

Az 1934. március 26-án Brooklynban született Arkin a hatvanas években a színpadon kezdte a karrierjét, majd hamar rátalált a filmes és a tévés pálya is.

Kezdőként olyan filmekben játszott, mint a Várj, míg sötét lesz!, a Magányos vadász a szív vagy A 22-es csapdája.
Arkin egy 2020-as premieren. Forrás: Phillip Faraone / WireImage / Getty Images


Mivel karrierje során összesen 110 alkotásban szerepelt, még legfontosabb szerepeit is képtelenség lenne felsorolni. Néhány kiragadott cím, hogy mely filmekben jelent meg jellegzetes karakterszínészként:

Ollókezű Edward, Gattaca, Hazudós Jakab, Amerika kedvencei, Az Argo-akció, Vén rókák, Dumbó.

A legtöbben minden bizonnyal akkor jegyeztük meg az arca mellett a nevét is, amikor Oscar-díjat nyert A család kicsi kincse heroinfüggő, fura humorú nagypapijának megformálásért.

Legutóbb A Kominsky-módszer című Netflix-sorozatban láthattuk, Michael Douglas oldalán. Mivel következő projektje, egy The Smack című bűnfilm jelenleg előkészületi fázisban jár, azt kollégái, Marisa Tomei, Casey Affleck és Kathy Bates minden bizonnyal

már nélküle fogják leforgatni.


(via Variety)